13 állati jó tény, ami Téged is megmosolyogtat

Nehéz megmondani, hogy miért szeretjük az állatokat – az aranyos vagy gyönyörű megjelenésük, természetes ártatlanságuk vagy az általuk kiváltott érzelmi reakciók miatt. Bármi is legyen, a következő 13 állati jó tény biztosan mosolyt csal a te arcodra is.


Ezek a tények hangsúlyozzák azokat a hasonlóságokat és érzelmi kapcsolatokat, amiket az ember megoszt az állatokkal. Ezek pedig olyan kérdést is feltehetnek, mint a “mi az, amit annyira szeretünk az állatokban?”.


A Kaliforniai Műszaki Intézet és a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem kutatói szerint az ember az agyában az úgynevezett amygdalae-ban tud érzelmi reakciót kimutatni az állatok felé (mely egyaránt lehet aranyos és veszélyes).

 


Az amygdala az érzelmekkel, az érzelmi tanulással és az emlékezet-képzéssel foglalkozik. Tehát lehet, hogy az állatokra vonatkozó megítélésünk egy régi szükségletből fakad, hogy meg tudjuk határozni, hogy bizonyos állatok barátok vagy ellenségek. S az is meglehet, hogy ők is ugyanígy reagálnak ránk.

 1. A tengeri vidrák kézen fogva alszanak, nehogy elsodródjanak.
 2. A mókusok évente több ezer új fát ültetnek egyszerűen azzal, hogy elfelejtik, hogy hova tették a makkjukat.
 3. Kislány kölyökkel való játék közben a fiú kölykök hagyják nyerni a lányokat még akkor is, ha fizikailag sokkal erősebbek.
 4. Egyes teknősök a hátsójukon keresztül is tudnak lélegezni.
 5. A tehenek között létezik a BFF (Best friends forever) 🙂
 6. A szamárpingvinek kaviccsal jegyzik el élettársaikat.
 7. Egy washingtoni börtönben „halálbüntetésre ítélt” menedék macskákat adnak kiválasztott fogvatartottaknak a rehabilitációs program keretein belül. Úgy tűnik, jót tesz ez mind a raboknak, mind a cicáknak.
 8. Japánban a makákók érméket használnak, hogy nasit vegyenek az automatákból.
 9. Norvégia lovaggá ütött egy pingvint.
 10. Kínában halálbüntetés jár egy Panda megöléséért.
 11. Svédországban van egy Kaninhoppning nevű nyúl ugróverseny show.
 12. A disznók orgazmusa 30 percig tart.
 13. A delfinek neveket adnak egymásnak.

Forrás: Boredpanda