Bébi koalát mentett meg egy Golden Retriever

Ausztráliában nem lehet unatkozni. Nemrég a Kelet-Victoriában található Strathdownie-ben élő Kerry McKinnonnak igen nagy meglepetésben volt része, amikor meglátta Golden Retriever kutyusát, Asha-t.
A hőmérséklet ezen a területen néha 5 °C-ra is leesik a korai órákban, s nem minden állatnak van olyan meleg bundája, mint az Asha-nak.

„Korán reggel szólt a férjem, hogy jöjjek, nézzek meg valamit” – mondta Kerry (45) a News.com.au-nak. „Nem tudtam először, hogy miről van szó, de aztán láttam, hogy egy kis koala fekszik Asha-n.”
Kerry elismerte, hogy a pillanat teljesen elkapta, és nem igazán tudta értékelni a kutyus hősiességét. “Csak nevettem, szegény Asha nem tudta, mit gondoljon, csak zavaros pillantással nézett rám – mondta McKinnon. “Egy kicsit bűnösnek látszott, amikor kijöttem, hogy megnézzem, mi folyik itt. Az arckifejezése igencsak vidám volt.


“Folyton csekkolta a koalát, de nem akarta lesöpörni magáról, inkább örömmel hagyta, hogy a koala belebújjon a bundájába.”
Az egyelőre rejtély marad, hogy miként találkozott Asha a koalával. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy az imádnivaló kis koala elveszítette az anyját, mivel még mindig elég fiatal ahhoz, hogy vele éljen. „Szerintem a bébi koala kiesett az anyja erszényéből, és nem tudta, mit tegyen. Átmehetett a hátsó tornácunkon, és megláthatta a kutyákat a fekhelyükön, és lehet úgy döntött, hogy Asha szép vastag bundájában keres egy kis melegséget.


„Asha így megmentette a koala életét, hiszen végig melegen tartotta. Ha éjjel egyedül maradt volna a koala, elpusztult volna a hidegben. De egy róka, vagy valami más is a végzetét jelenthette volna a kis csöppségnek. Kerry azt mondta, hogy „nem volt könnyű” szétválasztani őket, mivel a kis koala “kész harcot vívott a meleg bundáért”, amikor megpróbálta levenni Asha hátáról.
Kerry szerint a koala jól van, s miután egy állatorvos megvizsgálta, a helyi koala gondozó fogja ápolni a bébit, amíg elég nagy lesz ahhoz, hogy visszaengedjék a vadonba. „Azt hiszem, a kutyáknak megvan a védő ösztönük. A koala nem akarta elhagyni Asha hátát. Amikor sikerült levennünk róla a koalát, egy takaróba tettük, s folyton sziszegett rám, és folytatta az ellenállást.”

 


“Azt hiszem, örült volna, ha ott aludhatott volna egész nap. Igazán csodálatos dolog volt látni a koala bébit, ami egyedülállóan ausztrál jelenség.”

  • Ausztrália soha sem unalmas, még a kutyatulajdonosok számára sem!
  • „Korán reggel szólt a férjem, hogy jöjjek, nézzek meg valamit”
  • „Nem tudtam először, hogy miről van szó, de aztán láttam, hogy egy kis koala fekszik Asha-n” 
  • „Szerintem, a bébi koala kiesett az anyja erszényéből, és nem tudta, mit tegyen”
  • “Ha éjjel egyedül maradt volna a koala, elpusztult volna a hidegben. De egy róka, vagy valami más is a végzetét jelenthette volna a kis csöppségnek”
  • Miután egy állatorvos megvizsgálta, a helyi koala gondozó fogja ápolni a bébit, amíg elég nagy lesz ahhoz, hogy visszaengedjék a vadonba

Forrás: BoredPanda