Egy versenyzésből visszavonult agár története

Kevin the Greyt a két éves floridai versenyzési időszak több mint fele alatt átlagosan majdnem 60 km/h-ás sebességgel fejezte be a versenyeket az első három között. De nem ezzel érdemelte ki az uralkodói címet a neve végén.
Ezt a címet a gazdija, Alex Russell adta neki, amikor a Közép-Oklahoma Egyetem első helyszíni terápiás kutyájává vált.


„Miután az UCO-ban kezdett dolgozni, láttam ahogy a diákokkal bánik, emiatt mindig is tudtam, hogy nagyszerű dolgokra lesz egyszer képes.” – mondta Russell az iHeartDogs-nak.
Amikor Kevin öt éves volt, visszavonult a versenyzésből, így az oklahomai menhely, a Hounds of the Heartland-hez került, ahol 2016 novemberében fogadta örökbe Russel és férje.

Az UCO Tanácsadó és Jóléti Központjában az egészségfejlesztés igazgatóhelyetteseként Russell azonnal felismerte a kutyusban rejlő lehetőségeket. Hat hónapon belül Kevin megkapta a terápiás kutya minősítést, és elkezdte segíteni az iskola hallgatóit és munkatársait. Még saját azonosító kártyát is kapott.

Russell és Kevin együtt dolgoznak egy campus terápiás kutya program létrehozásán az UCO-nál, hasonlón, mint a Pete’s Pet Posse Program Oklahoma államban. Ők is azt remélik, hogy magasan képzett kutyákkal és gazdikkal fogják segíteni a campus közösségét mind fizikailag, s mind érzelmileg.
Amikor Kevin nem az UCO csarnokaiban vagy udvarán sétálgat, általában Russell irodájában szundikál egy kényelmes kis ágyon. Amikor szabadnapos, élvezi a kutyaparkot, a csipogó játékait, a mogyoróvajat, és természetesen a délutáni pihenést is.

 
„Úgy is ismertek emiatt, mint a 70-nel száguldozó lustaságok” – mondja Russell az agár fajtáról -, így emiatt lehet Kevin is mindig nyugis kutyus.”
De ha egy diáknak szüksége van a csahos különleges nyugtató terápiájára, akkor a fülét kell csak megvakarni kicsit, hogy máris megmutassa, milyen odaadó bolhazsák tud lenni, ha akar.
Az UCO-ban töltött idő alatt segített a diákoknak és a tanároknak kezelni a stresszt, kordában tartani egy pánikrohamot, vagy feldolgozni egy szerettük eltávozását. Kevin The Greyt számára ez egy egyszerű napi munka.

Russell számára a visszavonult agárversenyző adoptálásához nem volt szükség sok gondolkodási időre.
„Ők a legcsendesebb kutyák, amiket csak találhatsz” – mondta. „Inkább családtagok, mint vadonban élő szőrgolyók, amelyek káoszt hoznak a házba. Ők is hihetetlenül okos, édes és szelíd lelkek. „

Arra a kérdésre, hogy miért kellene az embereknek is örökbe fogadniuk egy visszavonult versenykutyát, Russell azt mondta:
“Mert szükségük van ránk. Mert ők a legjobbak. Ha olyan kutyát keresel, aki még idomított is, hogy boldog lesz, ha csak Veled és a családoddal tölthet időt, akkor ez a kutyus Neked való.”

A floridai félidős választási szavazás azt eredményezte, hogy betiltották az agárversenyeket, amely 15.000 kutyát hagyott bizonytalan helyzetben. Az állam 11 pályája fokozatosan fog megszűnni a következő két évben.
Emiatt addig a mentőcsapatok az ország egész területén – köztük a Hounds of the Heartland is – felkészülnek a visszavonult versenyzők beáramlására.
 
Kevin the Greyt-nek Facebook, Twitter és Insta oldala is van, amivel a hasonló sorsú kutyákra hívja fel a figyelmet!
 
Forrás: iheartdogs.com