Hallottál már ezekről az elhagyott helyekről?

A természet valóban csodákra képes, előbb-utóbb visszaveszi az uralmat a területei fölött, ilyenkor pedig csodás dolgok jönnek létre, amelyeket mi elhagyatott helyeknek nevezünk. Vannak olyan helyzetek, amikor az ember önszántából áll tovább, más esetekben a természet visszaragadja azt, ami az övé. A végeredmény mindkét alkalommal ugyanaz lesz: csodálatos elhagyatott helyek.

Elmondhatjuk viszont, hogy ahova az ember beteszi a lábát, ott kő kövön is ritkán marad, de szerencsére, amint az emberi kéz alkotta dolgokat magukra hagyjuk, a természet újult erővel kezdi ismét visszahódítani.
Vegyünk sorra néhány ilyen különlegességet, amelyek elhagyatottságukból fakadóan siralmasak, ám mégis csodálatosak!


Czestochowa lett Lengyelország egyik legerősebb ipari városa az első világháború után. A sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a Varsó-Bécs vasútvonal összekötötte Európával.
Manapság Częstochowa inkább turista központ, minden évben milliók látogatnak ide. A városnak hat nagyobb vasútállomása van, így nem is csoda, hogy az egyikük egy kihasználatlan része az enyészeté lett, amit fantasztikusan körbe ölel a természet.
 
Egy Lana Sator nevű lány gondolt egyet, fogta magát és belógott egy fényképezőgéppel az NPO Energomash névre hallgató gyárak egyikébe, Moszkva külvárosában.
Az orosz kormány persze ennek nagyon nem örült, és zaklatták is érte rendesen, azonban azt senki nem tagadhatja, hogy remek képeket készített. Az egész úgy néz ki, mint ha valami sci-fi film díszletei között barangolna! Hihetetlen, valóban!


Érdekesség, hogy se egy őrrel, sem egy egyszerű védelmi rendszerrel nem találkozott, aki kérdőre vonhatta volna, ami azért furcsa, mert a cég a világ egy legnagyobb rakétagyártója volt valamikor.
 
New York legtöbb lakójának fogalma sincs róla, hogy ez a sziget egyáltalán létezik. Mivel hogy az egész romokban áll, és fák nőnek még a betonból is, ez nem is csoda. A sziget, ami nem kellett New Yorknak, a Not brother sziget.


A természetnek ötven éven dolgozott rajta, hogy az egykori kórházat és a többi épületet elkezdje teljesen szétszedni, megtöltve zöldellő élettel. A kórházat 1885-ben alapították, kezdetben járványügyi kórház volt, az 1960-as évek beli bezárását megelőzően pedig elvonóként működött.
 
A mélység Krisztusa vagy másnéven Cristo degli abissi, egy két és fél méteres szobor a Földközi-tenger fenekén. A szobrot 1954-ben helyezték el a víz alatt, Dario Gonzatti emlékére, aki 1947-ben vesztette életét itt, búvárkodás közben. A Mélység Krisztusa az olaszországi San Fruttuoso tengeröbölben, Liguriában található.
 
Kína nemhivatalos válasza volt a Disneyworldre, a soha be nem fejezett Wonderland vidámpark és 32 kilométerre Beijingtől épült. Volna meg. Ez lett volna Ázsia legnagyobb vidámparkja – és amíg tartott az építkezés, így is hirdették -csak éppen soha nem fejezték be az építését.
 
Ha még több szuper elhagyatott helyet szeretnél látni, akkor ezt a videót ajánljuk figyelmedbe: