Kandallót az Ön otthonába is!

kandalló

Ma már nagyon sokféle lehetőség van a házunk fűtésének megoldására. Az egyik a kandalló beépítés, amit sokan azért szeretnek, mert megbízható működésre képesek és nem utolsó sorban rendkívül esztétikus képet mutatnak. Az egyes változatok több szempontból is különböznek egymástól, így érdemes alaposan átgondolnia, hogy melyik az ideális választás.

Kandalló típusok – melyiket válassza?

Az egymástól sokszor merőben különböző kandalló fajtákat hosszasan lehetne sorolni. Többek között vannak vízteres, légfűtéses, sütős, sarok kialakítású, kétajtós, hődobbal felszerelt és konvekciós kandallóbetétes típusok is. Az, hogy melyik bizonyul a legjobb választásnak sok mindentől függ.
Minden esetben figyelembe kell venni a helyszín jellemzőit, illetve az egyénileg felmerülő igényeket, amelyek szintén közre játszhatnak abban, hogy melyik modell képes maximálisan megfelelni az elvárásoknak. Illetve a döntés előtt érdemes kikérnie egy olyan szakember véleményét, aki meg is tudja valósítani a kandallóbeépítést.

Kandallók megtekintése a bemutatóteremben

Az egyes típusokról sok képet láthat, de persze előfordulhat, hogy szeretné “élőben” is látni, hogy melyik, miként néz ki, milyen az anyaga vagy mekkora helyet foglal el. Ez esetben lehetősége van arra, hogy elmenjen a bemutatóterembe és megnézze a kiszemelt változatot, mielőtt végleges elhatározásra jutna a vásárlással, beépítéssel kapcsolatban.

Kandalló a nappaliban, grillező asztal a kertben

 

A kandallót sokan azért választják, mert vendégfogadáskor is igazán dekoratív látványt nyújt. Amikor viszont jó idő van, akkor sokkal kellemesebb az udvaron vagy a kertben beszélgetni, ahol esetleg a sütögetésre is lehetőség van. Ilyenkor remek szolgálatot tesz egy összeszerelhető grillező asztal, ami 8 és 4 fős kivitelben is kapható. Ezek a típusú grillsütők nagyon exkluzív kialakítással büszkélkednek, ugyanakkor a praktikusságukat sem lehet megkérdőjelezni.

A grillező asztal használatának előnyei

Az asztallappal rendelkező kerti grillsütő egyik legnagyobb előnye, hogy a rostélyszerkezet köré szerelt asztallapok lehetőséget adnak az ételek elfogyasztására. Ennek köszönhetően a vendégek kényelmesen körbe tudják ülni a sütőt, mintha csak egy kerti asztalnál foglalnának helyet.
A frissen sütött húsokat, köreteket közvetlenül a grillezőről tudják elvenni a tányérjukba. Ha esetleg valaki később érkezik, ő is melegen tudja fogyasztani a fogásokat, hiszen a sütő hosszú ideig melegen tudja tartani azokat. A grillező asztalt nagyon könnyen össze lehet szerelni, a mozgatása, áthelyezése is egyszerű.