Kutyus pótapát kaptak a kiskacsák

Érdekes egyes állatok egymáshoz kötődése, pláne akkor, ha nem egy fajhoz tartoznak, hiszen azt hihetnénk, hogy tuti nem jönnek majd ki egymással. A következő történetből Te is megtudhatod, hogy igenis létezik barátság eltérő fajú állatok között.
 
Ismerd meg a The Dude nevű fiú kutyust!
The Dude nemrég megismerkedett néhány kiskacsával, s nem sokkal később Apai ösztönből eredő gondoskodót találtak benne a kis jövevények.
 
The Dude gazdijai a három kiskacsa – név szerint: Marge, Dot és Frances – büszke anyjaként tekintenek ma már rá.

Persze először csak alaposan körbejárta, megszaglászta, s folyton figyelte a kiskacsákat. Igazából csak kíváncsi volt, hogy mi történik, kik ezek az új apróságok.

Ezután a gazdijaik egyesével kiengedték a kiskacsákat, hogy megismerkedjenek The Dude-dal.
 
Helló, Te ki vagy?
Mindegyik kiskacsa ugyanolyan kíváncsi volt – ha nem is jobban inkább – The Dude-ra, mint a kutyus a csöppségekre. Főként a kutyus bundája és mérete nyűgözte le őket, habár kicsit reszketegek voltak, mondván nem láttak még ilyet, még nem lehet benne bízni.
 
De miután a kiskacsák rájöttek, hogy The Dude barátságos és nem jelent veszélyt, sokkal biztonságosabban érezték magukat. Nem féltek többé!

 
 
Alakulóban az új család!
Az először kicsit döcögősen induló ismerkedés után néhány nap alatt megszokták egymást. Olyannyira, hogy The Dude úgy döntött, hogy a kezébe veszi az irányítást, s apja lesz a kis pelyhes mütyürkéknek.
 
Az egyik kiskacsa kedvenc tevékenysége a The Dude fején való pihizés. Hát mit tegyen, olyan pihepuha a bundája, s még biztonságban is van.

 
A kiskacsák pedig édesen követik mindenhova a kutyust az udvaron. S ha úgy dönt The Dude, hogy lepihen egy kicsit, akkor egyből köré gyűlnek a fiókák és befészkelik magukat egy szunyókálásra a kutyus bundájába.
 
Kacsaúszás The Dude-dal
Mivel a kacsák főként úszni szoktak, így az állatok gazdijai beszereztek egy kerti kismedencét, s beletették a kutyát és a fiókákat. The Dude azért kellett, mert hát anyjuk helyett anyjuk volt, így a kacsák is be mertek menni a vízbe, s ha elfáradtak csak lepihentek egyet a kutya hátán.

 
Együttélés
Még a kajájukat is megosztják egymással. Mindegyikük imádja a borsót 🙂 De persze most, hogy már nagyobbak a kacsák, megy a csipkelődés is, ami persze The Dude bundájában való szundikálással végződik.

Ezek után elmondhatjuk, hogy milyen kiváló anyai-apai munkát végzett The Dude. Nem sok kacsa dicsekedhet ilyen pótapával.

 
Forrás: news.shareably.net