Vadvilág fotók 2018-ból – garantált a jókedv!

A Comedy Wildlife Photography Awards-on bejelentették a 2018-as döntősöket, a több mint 2000 benevezett fotót 41-re szűkítették, mi most 10-et mutatunk meg belőlük…


„A képek színvonala – a fotózás minőségét tekintve – minden évben egyre magasabb.” – mondta Tom Sullum, a díj egyik alapítója a Bored Pandának. „
Bárki benevezhet, és Tom szerint a fotósok körülbelül 30%-a profi és 70%-a amatőr, ami többféle állat lefényképezését teszi lehetővé. A szervezők üzenete nem más, mint a vadvilág megmentése.


„Erős meggyőződésünk a Comedy Wildlife Photography Awards-on, hogy a legkisebb dolog is segíthet a megóvásban,” magyarázta Tom. „Máris tettél egy lépést előre, ha követed a Born Free oldalát valamelyik közösségi médián keresztül. A bejegyzéseink megosztásával, a könyv megvásárlásával, s hosszas beszélgetésekkel a témával kapcsolatban … mindezek segítenek abban, hogy komolyan vegyük a problémát. ” – fejtette ki.

 


Néhány kutató becslése szerint 20 év múlva az elefántok valószínűleg eltűnnek majd Kelet-Afrikából. A következők az oroszlánok lennének.
Elég kiábrándító ez első olvasásra, emiatt úgy gondoljuk, hogy még a legkisebb dolog is segíthet abban, hogy megoldjuk ezt a hatalmas problémát. Csak arra kell koncentrálnunk, hogy minél többen tegyünk valami apróságot!


A különböző kategóriák győzteseit, valamint az összesített győztest november 15-én a londoni Charing Cross-ban, a Foyles-i díjátadón jelentik be.


Az összesített győztest egy szakértői csoport bírálja el, a legkiválóbb technikai kiválóság, a legszórakoztatóbb tartalom és képaláírás kombinációja alapján.


Szerinted ki lesz a győztes?

 
Forrás: BoredPanda.com