A fényzáró függöny az otthonunk dísze

fényzáró függöny

Fényzáró függönynek nevezünk minden olyan változatot, ami fényzáró képességgel rendelkezik. A másik csoportot a fényáteresztő függönyök képviselik, amik csak épphogy megszűrik a napsugarakat. A sötétítésre alkalmas anyagok jellemzően sötétebb színűek, vastagabbak, tömörebbek. Azt, hogy mennyire képesek a sötétítési funkciót ellátni, jellemzően százalékos formában szokás megadni. A 80-85% például azt jelenti, hogy a függöny intenzív árnyékolásra képes. Erre főleg a hálószobában lehet szükség, ahol különösen fontos, hogy az esti órákban, illetve éjjel az anyag ne engedje át a kinti fényeket.

Milyen fényzáró függönyt érdemes választani?

Erre a kérdésre nehéz általános választ adni. A fényzáró függöny tulajdonságai nagyon sokfélék lehetnek, éppen ezért mindig az egyénileg felmerülő igények döntenek arról, melyik lesz az ideális választás. A sötétítés mértékét mindenképp érdemes szem előtt tartani, de választáskor természetesen olyan tényezők is szerepet játszhatnak, mint a szín, az anyag vagy a minta.

Asztalterítő, ami passzol a függönyhöz

Ha megvan a tökéletes függöny és esetleg egy új asztalterítő is kellene, akkor érdemes úgy választanunk, hogy a két anyag passzoljon egymáshoz. A szín, a minta, illetve az anyagkialakítás is meghatározhatja, hogy a textilek jól mutatnak-e egymás mellett vagy legalábbis egymás közelségében. Ha teljesen más stílusú, anyagú és minőségű anyagok mellett döntünk, akkor az nagyon zavaróan tud hatni az összképre. Érdemes a különböző lakástextileket egy helyen megvásárolni, így ugyanis nagyobb eséllyel lesz egységes a végeredmény.

A teflonos asztalterítő tökéletes választás

Ha olyan asztalra keresünk asztalterítőt, amit evésre használunk, akkor fontos, hogy annak megfelelően válasszunk a kínálatból. A teflonos változatok remek alternatívának bizonyulnak ilyen esetekben. Látszólag ugyanolyanok, mint a hagyományos terítők, a speciális bevonatnak köszönhetően viszont ezekről könnyedén le lehet mosni az ételfoltokat. A Piramis webáruházban színes választékban találhat teflonos asztalterítőket, amik az Ön otthonában is jó szolgálatot tehetnek.