A kutyabarát wellness szállások sorba állnak a figyelmedért!

A egykor, néhány esztendővel ezelőtt pusztán a gazdik álomvilágában létező, folyton kergetett délibábok voltak, amik azonban sohasem valósultak meg. Mert hogy kis hazánkban a kutyatartás még nagyon gyerekcipőben jár.

Sokan a mai napig ott tartanak gondolkodásban, hogy a kutyának az udvaron a helye, s még a lánc jelenléte sem probléma. A házőrzés az elsődleges, minden más várhat. Az előítéletek és téves elképzelések listáját napestig írhatnánk, de szerencsére ez a trend átalakulóban van.

A kutyabarát helyek iránti igény már régóta létezik, viszont az utóbbi időszakban olyan fajsúlyossá avanzsált, ami mellett nem lehetett elmenni szó nélkül. Egyre többen szerették volna kedvencükkel együtt élvezni a nyaralás, kikapcsolódás örömeit, amiben nincsen semmi meglepő. A kutyák egyre inkább családtagok, s nem az udvarra száműzött “kerti tartozékok”.

 


A mind szorosabbá váló kapocs egyre kevésbé engedte meg, hogy a szeretett ebek akár heteket egyedül töltsenek. Miért ne örülhetne együtt a család a kimozdulásnak, a pihenésnek? A kereslet tehát folyamatosan bővült, s mind többen kérdezték meg a különböző szálláshelyek portáján, hogy kutyát hozhatnak-e?


Eleinte többnyire nemleges válaszok születtek, ugyanis a szállodák nagyrészt nem készültek fel a kutyabarát létre. Ugyanis ez nem pusztán azt jelenti, hogy zöld utat kapnak a négylábúak és nyugodtan aludhatnak a gazdáikkal együtt a szobában.

A zöld területek megléte is roppantul fontos kritérium, ami pikkpakk tetézhető – pozitív értelemben –  más, kisebb jelentőségű, de jól eső bónusz meglepetésekkel (előre kikészített tálkák, kutyafekhely stb.).

A kutyabarát wellness szállások a kutyajó kikapcsolódások helyszínei!

Az elmúlt esztendőben különösen felpörgött ez a terület, s mind több szálláshely nyilatkozott arról, hogy örömmel várják a család kedvenceit is, akik biztonságosan és maximális kényelemmel elszállásolhatóak.

Végre kitárult a világ ajtaja az egész család számára lemondások és áldozatok nélkül. A wellness testet pihentető, pezsdítő, ellazító élménye lelki értelemben is kimagaslóvá avanzsálhat, ha négylábú társad veled tarthat.


Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!