A kutyakozmetikai kellékek a kezed alá dolgozhatnak!

A kutyakozmetikai kellékek jó szolgálatot tehetnek neked akkor, amikor kedvenced ápolása a téma. Persze felmerülhet benned a logikus és jogos kérdés, hogy otthon jobb elintézni, amit csak lehet – kozmetikai vonalon, vagy a lehető legokosabb döntés, ha mindent szakemberre bízol?


Alapvetően általános érvényű helytálló felelet nem létezik, lévén ahány fajta kutyus, annyi szokás. Ha például labradorod van, akkor a szőrnyírás nem az életetek része, míg például egy uszkárnál elengedhetetlen a vágás.

Ugyanígy eltérnek az igények a fürdetéssel kapcsolatosan is. A körömvágás sem feltétlenül van jelen minden négylábú sorsában, mint elkerülhetetlen kihívás. Az a kutyus például, aki sokat mozog aszfalton, szinte biztos, hogy nem rendelkezik túlságosan hosszú körmökkel, viszont a farkaskarom visszanyesése így is, úgy is fontos feladat, amit nem lehet megúszni.
De vajon egy körömvágó giotin segítségével szakértői hozzájárulás nélkül is kivitelezhető ez a mozzanat? Igen, ám óriási odafigyelést és némi tapasztaltságot igényel, mert a köröm eleven részébe nem szabad belevágni, mert hatalmas fájdalmat okozhatsz kedvencednek, aki a jövőben biztos, hogy a karma közelébe sem fog engedni. Ha ez számodra túlságosan meredeknek tűnik, akkor nem vitás, jobb a kozmetikusra bízni a manikűrözést.

A fürdetés általában a tavaszi, nyári időszakban kerül elő, mint kihagyhatatlan momentum.

Főleg, ha kutyád nem veti meg a sárban való dagonyázást és a hempergőzést. Ha otthon olyan kádad vagy zuhanyfülkéd van, ahova könnyen be tudod tenni kedvencedet, akkor a csutakolást te magad is véghez viheted.

 


Nem kell hozzá más a vízen és türelmen kívül, mint egy sampon és egy balzsam, végül pedig egy jól üzemelő, de nem égető hatású hajszárító. Ha szemed fénye hosszú szőrű, akkor a kefe milyensége is mérvadó, míg rövid bunda esetén a kigubancolás helyett az aljszőrzet eltávolítása élvez elsőbbséget.


A kutyakozmetikai kellékek beszerzésével a markodban tarthatod kedvenced fittségét!

Természetesen úgy is határozhatsz, hogy nem akarod te magad megoldani a kozmetikai feladatokat, vagy azért, mert kedvenced tart tőlük, vagy azért, mert te nem rajongsz értük, félve attól, hogy valamit esetleg elrontasz.

Ezzel a felismeréssel sincsen baj, ekkor a legjobb, ha kutyás barátaid tapasztalataira és szavaira adva felkeresel egy kutyakozmetikust, aki szakértelmével leveszi a válladról az ápolási-terhet.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!