Jöhetnek a papagáj játékok? - Kutyulva

A papagáj játékok arra hivatottak, hogy az intelligens madarak számára lelkes szárnycsapkodásra okot adó szórakozást biztosítsanak. Az elmés állatoknak ugyanis az eleségen, a friss vízen és törődésen kívül egyéb kihívásokra is szükségük van ahhoz, hogy ténylegesen jól érezhessék magukat a tollukban.

A rágcsáláson, mozgáson és evésen kívül a problémamegoldó és logikai készségek edzése prioritást élvez a madarak életében. A legkisebb nimfa is pontosan ugyanolyan ambíciókkal rendelkezik, mint nagy, ara társa, vagyis függetlenül attól, hogy milyen papagájod van, érdemes megtenned mindent a komfortos közeg megteremtéséért.

S ehhez, ahogy a fenti ábra is mutatja kihagyhatatlanok a játékszerek. Zárójeles, viszont nagyon fontos információ, hogy a legjobb “játék” minden papagájnak egy madártárs. Nincsen annál jobb móka, mint amikor két szárnyas beleveti magát a játszás élményébe. Ki is ismerhetné jobban mire vágynak, mint ők önmaguk?
Persze az életben azért nem mindenki teheti meg ezt a lépést, így aztán maradnak az emberek által legyártott kellékek, amik viszont igen jó szolgálatot tehetnek.
A természetbenn a kis kíváncsi papagájok sokkal gyakrabban pusztulnak el baleset következtében, mint betegség folyományaként, szóval izgágaságuk, érdeklődésük nonstop a csúcson van.

Jó példa a fentiekre, hogyha egy papagáj meglát egy lyukat, akkor szinte biztos, hogy bele kíván bújni, felkutatva mi is lapul benne, ez azonban az esetek többségében nem túlságosan jó ötlet – pláne lakás-környezetben, de kint a szabadban is határozottan veszélyes lehet ez a fajta vakmerőség.
A legjobb tehát, ha a kalitka felszereléseihez játékszereket is beszerzel. Az lényeges, hogy ne zsúfold túl az életteret különböző kellékekkel, mert papagájod egyrészt nem fog tudni választani közülük, másrészt igazán nem élvezheti ki a bennük rejtőző előnyöket, harmadrészt a tér lecsökkentése határozottan zavaró jelenség lehet.

A papagáj játékok gyakori cseréje jó stratégia!

 

Nem érdemes bent hagynod a kalitkában a kiszemelt játékot, sőt az állandó cserélgetés a lehető legjobb irányelv. Így egyszer a mozgás, egyszer a hang fejlesztése kerülhet fókuszba, aminek hála kedvenced garantáltan nem unja meg a banánt, pontosabban a játékot és te is gyönyörködhetsz szemmel látható fejlődésében, amit lelkes csőr csattogtatás és szárny csapkodás kísérhet.

 

Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!

Címkék:
Fórián Andrea

Hasonló cikkek

Nincsenek hasonló cikkek

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Kövess Youtubeon is!

Yatoo’s Cats Youtube csatorna

SEO tipp!

Hogyan?

Motiválatlan vagy?

Hírdetés

2