A kutyaszalon a testi-lelki felüdülés helyszíne!

Kényelmes kutyaszalon mindenkinek

A kutyaszalon az a hely, ahol kedvenced kibújhat a bőréből, hogy teljesen felfrissülve, üdén koptathassa tovább odakint a flasztert vagy éppen bent az otthonodban a parkettát. A megszépülés helyszíneként is gondolhatsz rá, ahol a fésülés, (helyzetfüggően) nyírás, fürdetés, körömvágás stb. után megújulva róhatjátok tovább a köröket.


Persze azért ez nem mindig ennyire egyszer egy, különösen akkor nem, ha kedvenced fél a kozmetikától. A gyakorlat azt mutatja, hogy rengeteg kutyus fél a szépészeti beavatkozásoktól még akkor is, ha alapvetően nem rendelkeznek rossz élményekkel.

Egyszerűen csak nem szeretik, ha emelgetik őket, vagy éppen a kádakkal szemben táplálnak ellenérzéseket, esetleg a hajszárító hangos forrósága taszítja őket. Számtalan forgatókönyv létezik, de egy biztos: kevés négylábú rajong a szépítkezés perceiért.


Ha te is ebben a kényelmetlenül szorító cipőben jársz akkor tudod: olykor komoly mentális hadviselés szükséges ahhoz, hogy egyáltalán a célig eljussatok. A türelem, a szerető nevelés és a pozitív megerősítés együttesen csodákra képes, ez tény.

Ha nincsen kedvencednek rossz emléke akkor kellő idő és energia rááldozásával viszonylag eredményesen szerelhető le kutyád ellenszenve, viszont negatív élmény esetén a teljes siker megkérdőjelezhető, s a legtöbb, amit tehetsz, ha nem hagyod magára kedvencedet.

 


Az is egy megoldás, hogyha megpróbálsz mindent önmagad megoldani, az otthonodban, de azért bizonyos szituációkban ez garantáltan kivitelezhetetlen. Egy nagytestű kutyát egy mini zuhanyzóban megfürdetni például több, mint kihívás, de vélhetően a nyírás sem a legegyszerűbb folyamat.

Tehát van az a helyzet, amikor nemes egyszerűséggel nem jöhet más szóba, csak a segítség kérés.
A kutyaszalon kutyajó hellyé válhat!

Ha kedvenced időről-időre új és régi ismerősökkel dughatja össze az orrát a szalon, közösségteremtő terében, ha csupa pozitív élmények érik és megérzi a kényeztetés erejét, akkor bizony olyan hellyé varázsolhatod a szalont, ahova kutyusod szívesen fog bebaktatni, félelem vagy aggodalom nélkül, köszönhetően a jó közegnek, a meós kutyatársaságnak és persze az érzékelhető biztonságnak.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!