A legjobb kutya nyakörv ismérvei

Kényelmes kutya nyakörv kedvencünknek

A kutya nyakörv kiválasztása nem nehéz feladat, de azért némi tudatosságot és odafigyelést igényel tőled. Nem mindegy ugyanis, hogy pontosan milyen méretű modellre voksolsz. Kedvenced kényelme a tét, s persze kontrollálhatóság szempontjából sem mellékes, hogy mennyire szoros vagy éppen laza a kiszemelt típus.


Az állíthatóság minden egyes nyakörv természetes része, ez nem vitás, viszont az már nagyon nem egyforma, hogy hol a kezdete és a vége a paraméterezhetőségnek. A legegyszerűbb módja a pontos adatok begyűjtésének, ha fogsz egy szabócentit és leméred kedvenced nyakának körfogatát.

Ez nagyjából tíz másodperces hadművelet, de ha szemed fénye némileg tartózkodik a centizéstől, akkor kicsit érdemes játszanod vele előtte, s jutalomfalattal bebizonyítani a számára, hogy a mérésből bizony semmi kára sem származhat.


Az a nyakörv tekinthető kényelmes viseletnek, mely nem fojt, ám nem is túlságosan laza. Előbbi esetben kedvenced úgy érezheti magát, mint egy rab a börtönben, fojtogató körülmények között, utóbbinál pedig pikk-pakk megeshet, hogy szabadságra vágyó négylábúd nemes egyszerűséggel kiszabadítja a nyakát és már vágtázik is az illatos rét, park vagy tó felé – kinek, mi a szíve vágya.

 


Bár ez leírva akár aranyos forgatókönyvnek is tűnhet, ám a Hudini mutatvány számtalan veszélyt hordozhat magában, különösen forgalmas, városi környezetben.

Ha csak dísznek szánod a kiegészítőt, akkor hagyhatod lazábban, lévén nem funkcionalitásában kívánod kiaknázni a benne rejtőző előnyöket.

De ha praktikus okokból szerezted be a nyakra valót, akkor bizony érdemes felfedezned azt a stabilitást, neked pedig biztonságot nyújtó erősséget, ami még kutyusodnak is láthatóan nemcsak tolerálható, hanem akár élvezhető is.


A sétáltatások során ugyanis brutális erőt is kifejthet lelkes ebed, akit szinte lehetetlen nem megfelelő szorosságú örvvel irányítani és szabályozni.
Na és mi a helyzet a kutya nyakörv divattal?

Strasszos, fémekkel kivert, mintás, egyszínű, textil, fém esetleg bőr? Melyik az az alternatíva, ami jelenleg a legnagyobb sikert aratja a kínálat tagjai közül?


Nos univerzális felelet nem létezik, mert bár mindig vannak felkapott variációk lásd kövekkel ékesített modell, ám akadnak halhatatlan trenddel büszkélkedő kollekciók is, mint a bőr vagy fém variánsok. Igazán csak rajtad áll, hogy melyik verziót érzed kedvencedhez illőnek.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!