A tágas hörcsög ketrec tökéletes élőhely! - Kutyulva

A hörcsög ketrec optimális mérete szabócentivel nagyon nehezen meghatározható, mert gyakorlatilag minél nagyobb, annál jobb. És ezt a tézist kedvenced is minden bizonnyal megerősíti, ám ami még ennél is fontosabb, hogy a szakértők is így vélekednek az élettér kialakításának számosítható részéről.

Persze egy minimum értéket azért be lehet lőni: 100 centi alá ne add semmiképpen sem, már ami a szélességet illeti, és 50-50 centit szánj a mélységre, magasságra.

Hörcsög ketrec

Ha nincsen ekkora szabad helyed, akkor érdemes átgondolnod a hörcsögtartást, ugyanis a nem megfelelő körülmények biztosítása könnyen életveszélyes helyzethez vezethet.
Hogy miért szükséges ekkora terület? A hörcsögök természetes közegükben egész nap rohangálnak, alagutakat ásnak és nem kevés km-et hagynak a mancsaik mögött. Vagyis ha te felelős gazdiként olyan környezetet kívánsz kedvencednek biztosítani, ami hasonlít kicsit a kinti élővilághoz, akkor bizony a terület nagyságával kezdődik minden.

Hörcsög ketrec

A felesleges energia levezetéséhez kell a terep, ahol megvalósulhat a futkosás. Ehhez a célhoz (mármint a megfelelő mennyiségű mozgás garantálásához) jó, ha beszerzel néhány játékszert: mászókát, gömböt.
Ha már szóba került az élettér berendezése, akkor minden a minimum két centi vastag faforgács aljjal kezdődik, ami gyakorlatilag kedvenced terepévé avanzsál.

Alvóhelynek a legjobb egy zárt kis kuckó, ahova bebújhat, de ha ennek a beszerzésére nem különösebben szeretnél pénzt áldozni, akkor két marék széna is megteszi, mert hörcsögöd profi fészek építő, szóval megoldja saját magának az altatás kérdését.

A hörcsög ketrec tisztítás macera vagy gyerekjáték?

Hörcsög ketrec

 

A hörcsög érdekes módon feltűnően tiszta állat. Nagyon ad magára, a bundája mindig fényes, csillogó és a közvetlen közege sem vallana szégyent egy tisztasági versenyen. Egyetlen sarokban végzi el a dolgát, ezzel is megkönnyítve a rendszeres takarítást, amit így két részre is oszthatsz.

Kéthetente nagytakarítás, ekkor az egész ketrec frissítésen esik át, míg a köztes időben bőven elegendő kizárólag a WC-sarokban kicserélni az almot. Ilyen körülmények között egyáltalán nem kell túl sok energiaáldozattal számolnod, miközben folyamatosan borítékolható a higiénia, ami a te szempontodból sem hátrányos fejlemény, hörcsögödről nem is beszélve.

 

Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!

Címkék:
Fórián Andrea

Hasonló cikkek

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Kövess Youtubeon is!

Yatoo’s Cats Youtube csatorna

SEO tipp!

Hogyan?

Motiválatlan vagy?

Hírdetés

2