A vak komondor igaz története

Sokfelé, sok féle változatban lehetett már olvasni a vak komondor történetét, de a valódi igazság mindezidáig nem került felemlegetésre. Onnan tudom, hogy az én verzióm az igaz, mert nekem személyesen a vak komondor mondta!

Tudom, hogy egy politikusnak nem szívesen hiszünk el bármit is, ahogy a székely bácsi se hitt az autóbalesetben összetört politikusok nyöszörgéseinek, hogy még tán élnek, gyorsan el fődelte őket. Na, de a vak komondor bölcs és halk szavának csak tán hihetünk. Főleg, mióta ilyen kutya jó világ van ránk, és kutyulva se tudnánk jobbal előhozakodni.

Az igazság az, hogy a vak komondort senki nem kérdezte meg, hogy bele akar-e keveredni ebbe az ügybe. És ez a felháborító! Egy fogyatékkal élő kutyáról beszélünk, akire ráfogták, hogy elgáncsolt egy védtelen asszonyt, aki aztán olyan sérüléseket szenvedett, mintha ököllel ütötték volna, majd a fejét a korlátba verték.

 


A vak komondor csak békésen tespedt kedvenc lábtörlőjén, előtte még kényelmesen lepisilte a korlát oldalát, majd minden előzmény nélkül rátörtek a KEK (Kutya Elhárító Központ) emberei és elhurcolták. Azt állították olyan bejelentés érkezett miszerint: „amikor a Terike a kocsi mögül kilépett, a vak komondor fellökte..”


Hát kérem ez lehetetlen, egy komondor ennél sokkal becsületesebb, és mivel tudja magáról, hogy egy nagytestű állat, sokkal előzékenyebb, minthogy gazul, sunnyogva fellökjön bárkit is!

És innentől megkezdődött a véget nem érő rágalmazási hadjárat, amivel még a fajta hírnevét is majdnem lerombolták, igazából leginkább ez utóbbi viselte meg a vak komondort, talán ez is hozzájárult, ahhoz, hogy egy éve már a kutyamennyországban csóválja a farkát. Még a mennyországban is vigyáz arra, hogy nehogy valakit fellökjön!
Hát milyen kutyavilág ez kérem, ahol egy kutya hírnevét is így meg lehet hurcolni?