Hihetetlen, de igaz: a törölközőt is használhatod divatcélra!

Hiába szép egy ápolt és hosszú hajzuhatag, a viselője sokszor érezheti úgy, hogy inkább rémálom az élete, nem egy Andersen írta tündérmese.
A hajmosásnál a külön törölköző használata elengedhetetlenné válik, mivel a lobonc szinte külön életet is él tulajdonosától. Persze nemcsak a hosszú hajkoronával megáldott emberek érezhetik ezt, a rövidebb frizurát hordók is megélhetik ezt a fajta kellemetlenséget a mindennapokban.

Felmerül a kérdés: akkor ennek mi értelme?

Ám hiába körülményes, és jár még megannyi más tevékenységgel, még mindig egyszerűbb egy külön darabot fenntartani erre a célra. A gyártók és a tervezők pedig ugyanabban a cipőben járnak, mint a hétköznapi emberek. Nem is véletlen, hogy az áruházak lakberendezési osztályain szabályosan hipnózisba esik az ember a megannyi törölköző, kézszárító és az egyéb fürdőszobai kellék láttán. Megszámlálhatatlan stílusban, méretben és márkában találni a polcokon a pamuttól kezdve a poliészteren át kendőket, amelyek a fürdés és tisztálkodás élményét hívatják javítani és igazán exkluzívvá varázsolni.
Kifejezett garnitúrákat állítanak össze a vásárlók számára, amelyek arctörlésre, kézszárításra, valamint a test egyéb tájaira alkalmas darabokat foglalják magukba. Ezekért leginkább a hölgyek rajonganak, akik a szövetek puhasága mellett a divatos külcsínt is sokra tartják. Nem is feleslegesen, hiszen az ezzel foglalkozó vállalkozások igényeiket igyekeznek minél precízebben kivitelezni, miként a ruházatban is teszik.

Hogy függ össze a fürdőszobai felszerelés a ruha divattal?

Ha már fürdőszobai kellékek és kiegészítők, akkor a női köntös felhozatala is teljes mértékben kifejezi a fent leírtakat. Az alapvető tulajdonságai mellett manapság már főként divatból is hordják a hölgyemények. A gyártók és forgalmazók pedig nem fukarkodnak kínálatukkal: szinte mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő fürdőköpenyt, amely akár évekig is kiszolgálhatja tulajdonosát. Vagyis az egyik legnagyobb elvárás az esztétikus kialakítás mellett, hogy strapabíró anyagból és varrással készüljön.
Ha belegondolunk, ez egyáltalán nem meglepő. Sajnos egyre több silány termék kerül piacra nagy hírveréssel, ám egy sem váltja be a kívánt ígéreteket. A rohanó világunkban pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy naponta új darabokat vásároljunk. Még akkor sem, ha a legtrendibbnek és legkülönlegesebbnek ígérkező női köntösök lógnak pont az orrunk előtt. Tehát a szív mellett az ész érveknek is dominálniuk kell a fürdőszobai kellékek vásárlásra során. Az eszeveszett, megfontolatlan döntések nem vezetnek semmi jóra, hiába is jött ki az új kollekció a kedvenc fürdőköpeny márkánkból.