Itt van a tél, itt van a kutyapulcsi szezon!

Megérkeztek a várva-várt mínuszok. Na jó, elképzelhető, hogy valójában senki sem rajong a téli zimankóért, de ettől még a tény tény marad: beköszöntött a zord időjárás. Ilyen körülmények között nem vitás, hogy a kutyapulcsi kedvenced kelléktárában főszerephez juthat.

A kényelmes ruha megóvhatja kutyádat a felfázástól, didergéstől, fogvacogtatástól.
Sokan a mai napig furcsán tekintenek a direkt kutyákra szabott ruhaneműkre, mondván régen sem kellett felöltöztetni a derék házőrzőket, a legnagyobb téli hidegben is kint voltak és hűségesen védték a területüket.

Ebben a mondatban a “kint voltak” rész kiemelendő, mert itt van a kutya elásva. Ha kedvencedet az udvaron tartod, s ő legfeljebb a kutyaház oltalmához szokott, akkor valóban szükségtelen a felöltöztetésen fáradoznod, mert kutyád bundája kellő vastagságú ahhoz, hogy távol tartsa a didergést.

 


Viszont ebben a helyzetben roppantul fontos a tudatos következetesség, tehát ha egyszer kinti körülményekhez szoktattad kutyusodat, akkor ne engedd be a fűtött házba, mert épp ezzel kergetheted a megfázás kelepcéjébe, hiszen vaskos bundájában bent melege lesz, míg kint, pláne a benti hőmérséklet után fázhat.

Viszont ha kedvenced lakáskutya, azaz a nap nagy részét bent tölti, s csak a sétáltatás idejére tapasztalja meg a külvilág télbe fordulását, akkor az öltöztetés előrelátó döntés.

Ugyanis ebben a szituációban kutyusod nem növeszt vaskos bundát, bár nyilván télire erőteljesebbé válik a szőrzete, de korántsem annyira, mint ami a mínuszokban szükséges lenne. Ekkor egy rá szabott ruhadarabbal biztosíthatod az optimális hőkörülményeket és garantálhatod a megfázás kivédését, amiért kedvenced maximálisan hálás lesz.

A kutyapulcsi távol tartja a hideget!

A legfontosabb szempont, amikor ruhát vásárolsz kutyusodnak, hogy pontos paraméterek alapján jelöld ki a megfelelő pulcsit. Az sem jó, ha túl feszes, szoros a ruhanemű, ám a nagy méret ügyetlenné teheti kedvencedet.

Érdemes vízlepergetős anyagú alternatívában gondolkodnod, így egy kiadós havazás vagy fagyott eső sem zavarhatja meg kedvenced lelki nyugalmát és persze ideális hőháztartását. Mindennek tetejében így a tisztává varázslás is könnyedén, pár mozdulattal megoldható.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!