Dobj a tűzre, avagy a megfelelő terrárium fűtés prioritást élvez! - Kutyulva

Az optimális terrárium fűtés kiépítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a sivatagi körülményekhez szokott állatok (hüllők, pókok, esetleg skorpiók) jól érezzék magukat a bőrükben. Tulajdonképpen a cél az eredeti életterükben tapasztalható körülmények: hőfok, világosság kialakítása és megteremtése, terráriumi közegben. Szorosan a fűtéshez tartozik a világítás, aminek a jelenléte nélkülözhetetlen a barátságos élőhely létrehozásában.

A gyártók roppantul fifikásak, ami a különböző fűtési megoldásokat illeti. Szőnyegek, lapok, kábelek állnak a rendelkezésedre, de nem ritkák a természeti objektumoknak álcázott variációk sem, melyek nemcsak a fűtést teszik lehetővé, de fizikai milyenségükkel hozzájárulnak a terrárium esztétikus és egyben autentikus megjelenéséhez. Mit szólnál mondjuk egy kőrakásra hasonlító alternatívához? A gyíkok imádják ezt a fajta kivitelt, hiszen kint a vadonban szívesen sütkéreznek a köveken, nagyjából egész álló nap.

Persze a fűtőköveken kívül a fűtőlap is kifejezetten látvány-barát verzió, hiszen a terrárium aljára fektetve bármivel bevonhatod, mondjuk homokkal, így aztán egy az egyben elrejtheted a jelenlétét, ám a fűtés technológiáját, annak hatékonyságát egyáltalán nem befolyásolja a rászórt homokréteg.

Egyes típusok beépített termosztáttal is büszkélkednek, szóval elegendő egyszer kalibrálnod a rendszert, ami utána automatikusan ellátja a feladatát. A sivatagi élőlények a számunkra ideálisnak tűnő hőmérsékleten ledermedhetnek, sőt el is pusztulhatnak. A kígyók vagy éppen a pókok számára nem elegendőek a finom falatok, a megfelelő életkörülmények biztosítása között az élen szerepelnek a hőfokkal összefüggő tényezők.

A terrárium fűtés a valódi élőhely hőtulajdonságait imitálja!

Az ideális hőfokon kívül a Nap helyettesítése is lényeges, mert önmagában a hüllőbarát meleg nem elegendő, szükséges, hogy a napfény, ha természetes formában nem is tudja beragyogni a terrárium négy falát, de legalább mesterséges módon, világítás képében megjelenjen, ezzel teljessé téve a képet. Ha a fenti körülményeket hiánytalanul biztosítod kedvencednek, akkor garantálható, hogy az életkörülmények kiköpött másaivá válhatnak a sivatag vagy dzsungel által diktált létfeltételeknek.

Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!

Címkék:
Fórián Andrea

Hasonló cikkek

Nincsenek hasonló cikkek

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Kövess Youtubeon is!

Yatoo’s Cats Youtube csatorna

SEO tipp!

Hogyan?

Motiválatlan vagy?

Hírdetés

2