A cica szállítóbox karombiztos utazási megoldás!

A cica szállítóbox kényelmes, ugyanakkor maradéktalanul biztonságos közeget teremt kedvencednek ahhoz, hogy míg utazik jól érezhesse magát. Ez egy hosszabb autóút esetén elengedhetetlen kritérium, különben könnyen egy karomkiengedős hiszti közepébe csöppenhetsz, ahol némi fújással és maximális elégedetlenséggel is számolhatsz.

Persze a hozzászoktatás nagyon fontos lépés, mert egyik cica sem úgy látja meg a napvilágot, hogy imádja a rácsok mögé zárást. Viszont egy kis fifikával és határozottan sok szeretettel vegyes türelemmel baráti viszonyt hozhatsz létre kedvenced és az eleinte mumusnak vélt doboz között.


A szállítás procedúrája legyen szó rövid vagy hosszú távról nem feltétlenül egyszerű. Nyilvánvaló, hogy az autódban csak úgy szabadon nem hagyhatod cicádat, s nemcsak azért, mert könnyen a karmai áldozatává válhatnak az üléshuzatok és szőnyegek, hanem a fékező, ingadozó tempójú kocsi belsejében utazni, bekötés nélkül kockázatos és balesetveszélyes.

 

Egy nagyobb fékezés után akár a szélvédőt is célba veheti megszeppent macskád, szóval lényeges a komfortos környezet megteremtése.

Az tény, hogy a box nem feltétlenül óv meg a kifröccsenő pisi, kaki rémétől, mert azért jó, ha eleinte számolsz azzal, hogy a nagy ijedelem beindítja az anyagcsere folyamatokat. Ez idővel, beszoktatás után megszűnhet, mert azért a macskák nem arról híresek, hogy szeretnek a saját ürülékükben mancsolni.

A cica szállítóbox végül otthonos kuckóvá válhat!

Kedvenced hőn szeretett jutalom falatja, vagy elesége az az eszköz, ami a segítségedre lehet a tanítási ciklusban. Eleinte apró mozdulatokkal érdemes beinvitálnod cicádat a dobozba, ahonnan bármikor kijöhet.

Ha lehet ne rögtön a bezárós módszerrel kezdj, mert úgy nagyjából biztos, hogy megutáltatás lesz a próbálkozás vége. Sűrűn dicsérd kedvencedet és ha lehet tegyél be a kaja mellé olyan játékokat, amikkel elfoglalhatja magát, illetve amik jelenlétükkel megnyugtatóan hathatnak rá.


Eleinte rövid távú próbautakkal ildomos indítanod, aztán jöhetnek a hosszabb kihívások és az idegen terepek. A lényeg, hogy a kezdeti időszakban ne vadidegen helyen próbáld meg megszerettetni a cica szállítóboxot, mert az ismeretlen ingerek, az esetleg nem túlságosan barátságos környezet és a még bizalmatlanul fogadott box együttesen fokozhatják macskád idegességét és rossz hangulatát.

Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!