Az ideális cicaalom ismérvei

Hogy miről ismerhető fel az optimális cicaalom? Leginkább a szagáról, pontosabban annak hiányáról. Mert hogy szépítés nélkül kijelenthető: a legfontosabb az ürülék és a vizelet kipárolgásainak semlegesítése. A cicák gyorsan rászoknak az alomtál használatára, és ha megfelelő minőségű anyagot találnak benne, akkor örömmel adóznak az alomba ürítés élményének.


Ám a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a jól neveltség abban a pillanatban borul, ha valamiért nem elégedettek az alom milyenségével. Ennek számos oka lehet, de persze többnyire, ami neked megfelelőnek tűnik, az macskaszemmel is jónak minősíthető. De akkor konkrétan rátérve a témára, mi az, ami alapján azt mondhatod egy alomra, hogy ez az, amit keresel?

Nyilván a funkcionalitás és annak érvényre jutása, vagyis a hatékonyság az, ami roppantul mérvadó. Az az alom, mely két pisi után szétázik, és dobható ki, nem tekinthető sem szerencsés, sem gazdaságos választásnak. Márpedig, bár nyilván nem ez élvez elsőbbséget, de hosszútávon a spórolás is érdemleges tényező.

 

Ha folyamatosan nagy tételben kell kidobnod a nem ideális minőségű almot, akkor a takarékosságnak lőttek, ahogy az elégedettségednek is.
A különböző illatos variációk néhány éve úgy robbantak be a macskakellékek és kiegészítők piacára, mint fesztiválokra a hamisíthatatlan rock sztárok.

Nyilván akad közöttük bőven olyan, ami illatával jól illeszkedik a környezetéhez, ám mégsem feltétlenül az aromák erőteljessége az, ami a szagmentesítésben eredményt érhet el.

A kellemesen kényelmes cicaalom a macskák álma!

Két típus közül válogathatsz, nagyon leegyszerűsítve a kínálatot. Az egyik fajta gyakorlatilag egy használat után mehet a kukába és következhet az újratöltés, míg a másik variációnál pusztán a felső réteget kell kicserélni, amit érint az ürülék vagy vizelet, és ennyi az egész.

Mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai,s nem lehet felettük pálcát törni.
Érdemes kipróbálnod mindkét forgatókönyvet, hiszen csak így dőlhet el, hogy melyik verzió illeszkedik a leginkább az életviteledhez. Az alom komfortossága nagymértékben meghatározó a szobatisztaság megtanulása és megtartása szempontjából, ezért aztán pláne nem érdemes félvállról venned ezt a feladatot.

Ellenkező esetben jogosan mondhatod azt: itt valami bűzlik.
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!