Ölelésre fel!

Tudtad, hogy számos kísérlet bizonyítja az ölelés jótékony hatását? Az érintés látványa is jó hatással van ránk, hát még, ha valóban meg is érintenek, akkor érezzük mennyire finom, melegség fut át rajtunk!


Az érintés összetartozást is jelent, odaadást, érzelmi kötődést, olykor elég ha egy fát megölelünk, máris sokkal jobban érezzük magunkat.
De mitől is olyan különleges az ölelés?

Már 20 másodperc ölelés szó szerint csodákra képes, csökken a szervezet kortizolszintje, amit az emberi szervezet akkor bocsát ki, ha stressz alatt áll.

Az ölelés hatására viszont oxitocin szabadul fel a szervezetben, ami fokozza a bizalmat és csökkenti a félelemérzetet, ez erősíti a monogám kapcsolatokat, emellett csökkenti a vérnyomást, szociális fejlődésünk elemi része!

 

Az ölelés emellett összeköti a lelket a testtel, lelassít és türelmessé tesz, és megtanít adni! Ugyanis, aki ölel az ad magából egy keveset a másiknak és sok esetben semmi másra nincs szükségünk csak erre az egyetlen apró dologra.


Nincs ez másképp az állatvilágban sem, csak ők ezt nem tudományos alapon művelik, hanem természetes ösztönből ölelkeznek! Nézd végig a képeket! Megéri!