Tudtad, hogy a minőségi táp kedvenced egészségét is óvja?

Míg a nyári hónapokban kedvenceink meleg elleni védelme volt állattulajdonosként a legfőbb feladat, addig az őszi időszakban a megfázástól kell nagyon óvnunk őket. Különösen igaz ez a nyár végén született cicákra, ugyanis még a szükséges féreghajtás és kombinált oltások ellenére is előfordulhat, hogy meghűlnek a kis bársonytalpúak.

Ha orrfolyás, köhögés, levertség, tüsszögés jeleit észleljük, akkor érdemes mihamarabb felkeresni az állatorvost. A fiatal állatok egészségének megőrzéséért a megfelelő minőségű tápokkal tehetünk a legtöbbet, példaként említhetjük a Willowy kutyatápot is.

De fontos, hogy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag eledelekre essen a választás, hiszen ezekkel a kutyák és a cicák szervezetét is erősíthetjük. Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is, mely kutyusok esetében általában nem jelent problémát, de ismerve a doromboló kedvencek viszonyulását a vízhez, már komolyabb feladattal állunk szemben.

 

Növelhetjük a macskák folyadékbevitelét, ha nedves tápjukat kevés húslével, vagy vízzel gazdagítjuk. Kifejezetten a szobában tartott, ivartalanított kandúrok esetében célszerű a száraz tápok fogyasztását kissé visszavenni, ugyanis esetükben fennáll a húgyúti megbetegedések kockázata.
A tikkasztó hőség elmúltával négylábú társaink játékkedve is megnő, amint időnk engedi tehát, érdemes minél többet foglalkozni, játszani velük.

Ehhez ma már rendkívül sokféle izgalmas játékot, kiegészítőt, jutalomfalatot beszerezhetünk, a hála pedig nem lesz más, mint a hűséges bújás, vagy a szűnni nem akaró dorombolás, ami, mint tudjuk képes gyógyítani a lelki bajokat, márpedig azokból emberfronton mindenkinél biztosan akad! 🙂


Nézd meg a videót, ahogy szurikáták pózolnak a fotós előtt! Állatiak! 🙂