A kutya biztonsági öv a balesetmentes utazás támogatója

Kutya biztonsági öv

A kutya biztonsági öv használatával ideális körülményeket teremthetsz az utazáshoz. Ha eddig aggódtál kedvencedért miközben a sztrádán hajtottál, ha féltél beletaposni a gázba, vagy éppen rányomni a fékre, mert nem akartad kutyusodat kibillenteni az egyensúlyából, akkor ez az a kiegészítő, ami elhozhatja számodra a nyugalmas vezetés élményét, hiszen komfortosan garantálhatod kedvenced épségét.


Elképzelhető, hogy kutyád kifejezetten rajong az autós élményekért, lehet, hogy maximálisan komfortosan érzi magát az ülésen csücsülve vagy éppen lábnál összegömbölyödve, viszont a váratlan közlekedési, forgalmi helyzetek gyors reakciókat kívánnak, amik nem feltétlenül kedvezőek akkor, ha kedvenced szabadon várja a fejleményeket.

Egy tövig nyomott fékpedál még téged is a szélvédő közelébe vihet, de ha kutyusod nincsen rögzítve, akkor pillanatok alatt előre repülhet, megütheti magát, sérüléseket szenvedhet. Ezek azok a szituációk, amiket képtelenség előre látni és kivédeni, hiszen a forgalom milyenségét nem befolyásolhatod.


Szerencsére, azonban prevencióval elejét veheted a baleseteknek, megőrizve a lelki békédet és persze kisállatod testi egészségét.

Jutalomfalatok és pozitív megerősítések segítségével hamar hozzászoktathatóak a kutyusok a megújult, megváltozott utazási körülményekhez.
Jó stratégia, ha az első pár alkalommal nem kettesben indultok neki a sztrádáknak, hanem még valaki ismerős, rokon is csatlakozik hozzátok, akinek a feladata, hogy figyeljen kedvencedre és ha szükséges, akkor közbe avatkozzon, ha mondjuk kutyád szabadulóművésznek érezné magát, és ki szeretne bújni a biztonsági öv kötelékéből.

 

A pozitív visszacsatolásoknak köszönhetően ténylegesen elegendő lehet néhány csapatos utazás, hogy végül ketten is akadályok és nehézségek nélkül neki merjetek, akár hosszabb útnak is indulni.
A kutya biztonsági öv becsatolásával kezdődhet a túra!

A kutyáknak kifejlesztett öv szerepe pontosan annyira lényeges, mint a saját magad elé húzott övé: a funkciója egyértelmű, biztonságos körülményeket teremt a nem egyszer zökkenőkkel, döccenőkkel és forgalmi dugókkal keresztezett utazáshoz.


Az autózás az egyik legkényelmesebb módja a kimozdulásnak, ez kétségtelen, ráadásul ilyen módon nagyjából bárhova eljuthatsz kedvenceddel, amíg csak az üzemanyag kitart.

Ha ezekhez a közös kiruccanásokhoz nyugodt légkör társul, s nem kell másodpercenként a visszapillantóban kutyusodat figyelni, vajon éppen mit csinál, kényelmesen fekszik vagy az előre mászást tervezi, akkor tényleg felhőtlenné avanzsálhatnak az együtt megélt, utazós percek.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!