Mik a legfontosabb kutya cuccok?

Ha a kutya cuccok beszerzése a téma, akkor akad néhány ötletünk, amiket érdemes előre venned a listán ahhoz, hogy végül ne maradjon se benned, se kedvencedben hiányérzet.


Amikor új kutyus érkezik a házhoz, akkor nagy az izgalom, és a kapkodásban nem egyszer a legfontosabb dolgok maradnak ki a bevásárlásnál.
Ráadásul akadnak olyan holmik, amiket időről-időre újra és újra be kell szerezned, szóval akkor is prioritást élveznek, ha kisállatod már nem új jövevény a háznál.

Vannak fogyóeszközök, amik folyamatos pótlást igényelnek, de természetesen számos időtálló alternatívával is számolhatsz, melyeket elegendő egyetlen egyszer megvenned.

Ahhoz, hogy kedvenced jól érezze magát a szőrében és környezetében egy kényelmes fekhelyre mindenképpen szükséged lesz. Vannak kutyák, akik egy összehajtogatott pokrócon is vígan elvannak, ám azért érdemes ennél jobban felkészülnöd az alvókuckó felszerelésére.

 


Ha kertes övezetben élsz, akkor a kutyaház elengedhetetlen kellék, amit te magad is előállíthatsz, de napjainkban már komplex, betelepíthető verziót is vásárolhatsz.

Ha a lakásodban szeretnéd elhelyezni kutyádat, akkor egy műanyag fekhellyel jól járhatsz, melybe pihe-puha párna dukál, de akár eleve párna anyagból készített ágyikóval is gazdagabbá teheted az életteredet, maximális komfortot teremtve az új jövevénynek.

A méret kiválasztása így is, úgy is fontos lépés: a legjobb és egyben legtakarékosabb variáció, ha a felnőtt kori paramétereket veszed alapul, így aztán kedvenced szépen belenőhet a pihenőhelyébe, nem kell azt cserélgetned.


Ha az alvás körülményei biztosítottak, akkor jöhet az evés-ivás területe, azaz a kutyatálak és a kutyatáp beszerzése.
Előbbiek jó, ha fémből vagy ellenálló műanyagból készültek, így ugyanis a rágcsáló fogak nem tehetnek bennük kárt, illetőleg praktikus a gumírozott aljzat preferálása, így a stabilitás garantálható.

A táp milyenségéről oldalakat írhatnánk, ebben a cikkben nem térünk ki rá bővebben. A lényeg, hogy kutyád korának, és méretének megfelelő eleséggel érdemes számolnod, eleinte akár több típust is kipróbálva.
A kutya cuccok paradicsoma: a játékok birodalma!

A póráz, nyakörv, kakis zacskó, és a jutalomfalatok megvétele után jöhet a móka, kezdődhet a játék-válogatás. Rágóka vagy labda? Sípolós vagy szuszogós? Csirke vagy disznó? Plüss vagy műanyag?


Ezernyi variáns közül válogathatsz, a későbbiekben pedig kutyáddal közösen is belevetheted magad a játék tengerbe. S ami a legfontosabb, de sehol sem vásárolható meg, az a szereteted, ezzel minden pillanatot megédesíthetsz, s minden cuccnál értékesebbel ajándékozhatod meg kedvencedet.
 
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!