A kutya, mint hivatás és a kapcsolódó munkalehetőségek – állás Győr városában

A kutyák és a munkaerőpiac talán kevesek számára mutatnak egyértelmű összefonódást, ugyanakkor számos hivatás és álláslehetőség kötődik négylábú kedvenceinkhez. Ezek sokszor ráadásul nem is mellékesen végezhető, hanem teljes embert kívánó munkák.

A legjobb barát

A házi kedvencek kifejezést hallva a többség szinte biztos, hogy a kutyákra asszociálna. Bár lehet, hogy a macskás közösség ezt rögtön ki is kérné magának, de ettől még tény, hogy ha négylábú társról van szó, a népszerűségi versenyt inkább a kutyák nyerik. Ennek okait sokáig kutathatnánk és nyilván mindkét oldal saját jól megfontolt indokokkal rendelkezik. Tény ugyanakkor az is, hogy a kutya ma már nem egyszerű háziállat, hanem annál sokkal több.

A kutyavilág hétköznapi oldalát vizsgálva is azt mondhatjuk, hogy az állattartás nagy felelősséggel jár, de a befektetett idő, türelem és szeretet kifizetődik. A kutyák ugyanis még mostoha körülmények között is a feltétlen szeretet hívei, ha azonban megfelelően bánnak velük, egy egészen mély és hosszantartó kötelék alakulhat ki az állat és gazdája között. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb érzés minden nap arra hazatérni, hogy valaki annyira örül nekünk, mint egy eb.

 

A hazai kutyás kultúra az utóbbi évtizedekben nagyot fejlődött, ez pedig meglátszik az állattartás minőségén és a kapcsolódó szolgáltatások körén is. Érdekes módon ez a fajta innováció inkább a városokban ment végbe, ahol a magasabb életszínvonalon élő lakosság igényli is ezeket a lehetőségeket. Ennek megfelelően pedig számos hagyományos és újabb munkahely is a kutyák világához kötődik. Ezt mutatja a győri állások modern kínálata is.

Mit kínál a kutyavilág?

A kutyatartás a gazdák felelőssége mellett sokszor egyéb szolgáltatások munkáját is megkívánja. Ahány fajta, annyiféle igény és tennivaló, illetve persze a gazdik egyéni preferenciái és vágyai is sokat nyomnak a latba. Ha a kutyatartás és a munkaerőpiac összefonódását vizsgáljuk, az egyik legadekvátabb példa a tenyésztés. Bár sajnos ezen a területen sok szélhámossal is találkozunk, ez a hivatás nagy hagyományoknak örvend és teljes embert kíván. Nagy előnye ugyanakkor, hogy bárhol végezhető.

Egy tenyésztői állás Győr környékén is ugyanazokat a feltételeket kínálja sőt, a magasabb életszínvonal okán valószínűleg sokkal kelendőbbek lesznek a pedigrés kisállatok. Azt sem hallgathatjuk el azonban, hogy egy ilyen munka lényegében egy életre szól és rengeteg ráfordítandó költséggel, idővel, figyelemmel és természetesen türelemmel jár. Idővel azonban kifejezetten kifizetődő foglalkozás lehet.

A többi kutyákhoz kötődő munkalehetőség jellemzően más területeket érint, ám ezek is kifejezetten keresett szolgáltatásoknak számítanak a kutyások körében. Ha a komolyabb vizekre szeretnénk evezni, mindenképpen az állatorvosi szakmát említhetjük. Bár ezek nem specifikusan kutyákat érintenek, egy nagyvárosi praxisban az esetek többségében mégis ezekkel a négylábúakkal találkozhatunk. Így egy állatorvosi állás Győr városában is hasonló körülményeket kínál.

Kutyás karrierutak

A tenyésztői és állatorvosi munkák lényegében a két leghagyományosabb hivatásnak tekinthetők, melyek ezer szállal kötődnek a kutyák világához. A modern kor azonban új lehetőségeket is hozott a kutyás állások viszonylatában, melyek közül szinte mindegyik igencsak jövedelmező szakmának számít. Napjainkban számos kutyakozmetikát találhatunk szerte az országban, akik szolgáltatások széles körével segíti a gazdik és kutyák komfortját.

Ezek a szolgáltatások sokszor egészen borsos árakon kelnek el, így a magas bevétel szinte garantált. Ehhez azonban fizetőképes lakosságra és gazdikra van szükség, mely elsősorban a nagyvárosokban található meg. A Dunántúl pedig az életszínvonal tekintetében egészen kiemelkedő, így egy ilyen kozmetikusi állás Győr területén kifejezetten népszerű szolgáltatás lehet a kutyatartók széles körében. Vállalkozni tehát ily módon is érdemes lehet.

Az említettek mellett a kereskedelmi szektor is kínál kutya specifikus lehetőségeket. Hazánkban több olyan franchise is működik, mely a tápok mellett mindenféle kiegészítővel, segédeszközzel, játékokkal, tartozékokkal látja el a kutyatartókat. De ha nem is franchise rendszerben gondolkodunk, egy saját vállalkozás keretein belül is belevághatunk a kutyatartáshoz kötődő kereskedelembe. Akárhogy is döntsünk, szinte biztos, hogy egy kutyás állás Győr környékén, vagy bárhol máshol az országban jó lehetőség.