A kutyafotózás igazi mókázás. Vagy mégsem?

Izgalmas kutyafotózás

A kutyafotózás őrülete egyre jobban terjed, olyan divatja van már, hogy szinte a legtöbb gazdit megfertőzte már. Mert hogy ki ne szeretne a kamerák kereszttüzében ölelkezni, puszikat váltani legjobban imádott kis kedvencével? Hát mondjuk maguk a kis kedvencek. Ők ugyanis az esetek többségében cseppet sem érzik normálisnak ezeket a helyzeteket, innentől kezdve befeszülnek és a természetes viselkedés ellentételezéseként tiltakoznak.


Vannak kutyusok, akik csak méltatlan pillantásokkal jelzik, hogy nem elégedettek, de a hangosabb kikelések sem ritkák. Száz páros közül kilencven ilyen körülmények között áll a lencse elé, míg a maradék szerencsés tíz százalék élvezi a fotózás minden egyes momentumát.

Minél kevésbé beállított, előre megrendezett, művi a fotózás és annak a közege, annál esélyesebb, hogy a jelenlévők el tudják engedni a félelmeiket és a szorongásaikat, s ez természetesen a megjelent kutyákra is nagyon igaz.

Amúgy ha a gazdi izgulós és a kamerák láttán eleve felmegy a vérnyomása, akkor ez a vállalkozás talán nem a legjobb ötlet, hiszen a kedvencek azonnal megérzik, hogy mi a helyzet gazdi-fronton és hasonlóképpen reagálnak az adott szituációban.

 


Az emberek kifejezetten szeretik az előre alaposan beállított fotókat, ahol mindenki édes, mosolyog és tündéri, és amiről messziről árulkodik, hogy műtermi.

Nincsen egyébként azzal gond, hogyha olyan fényképekre vágysz, ahol a fényviszonyok normálisak, nem tükröződik semmi és a szemetek színe sem vált át kékbe barnából mondjuk, ám a természetesség megőrzése minden körülmények között kifizetődő stratégia.
Ha a kutyusod minden szavadra hallgat és különösebben nem érdekli ki mocorog körülötte, akkor persze a kutyafotózás állatian jó mókává is avanzsálhat, ahol minden egyes kattintás telitalálatos műremek. Általános érvényű jótanács, hogy ne engedd a túlzott rendezettséget és a pózolást.

Lehet, hogy hihetetlenül jó ötletnek tűnik félig a kanapén, félig a földön kézen állva a lencsék elé állni-ülni-feküdni, csak éppen a valóságban kedvenced két másodperc után fog kihátrálni a helyzetből, mert számára az egész felhajtás érthetetlen és értelmezhetetlen.
A minél hétköznapibb közegtényezők azok, amik elősegíthetik a céljaid elérését, na meg persze a finom falatok vagy legkedvesebb játékszerek, attól függően kutyusodat mivel lehet a legjobban ösztönözni és motiválni.


Azt soha ne felejtsd el, hogy a kutyafotózás így is, úgy is kimerítő feladat, szóval vagy még az elején érdemes lefárasztanod kedvencedet, vagy a végén ildomos elvinned egy hatalmas sétára, hogy kimozoghassa magából a műteremben megélt élmények feszültségét.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!