A lemezes haltáp láttán garantált az akváriumi örömteli ficánkolás!

A lemezes haltáp az egyik legjobb eleség, amivel halaidat táplálhatod. Mitől avanzsál egy élelem kimagaslóan minőségivé, megfelelővé? Természetesen a beltartalmi értékeitől. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy azok a bizonyos lebegő, mégis könnyen elsüllyeszthető lemezek mikből is állnak valójában.


Bár sokan úgy gondolják, hogy nem túl nagy faxni a haletetés, azért a felelősségteljes és tudatos állattartás ennél komolyabb mentalitást igényel. Mert nagyon sok múlhat a vízbe szórt eleség milyenségén. Többek között a halak elérhető életkora sem mellékes.


Ha az eledel éppen csak optimális, minimális mértékben tápláló, de nem tartalmaz semmiféle plusz hozzáadott vitamint, ásványi anyagot stb. akkor bizony nem beszélhetünk prémium kategóriáról.

 

A halak immunrendszere ugyanúgy erősítésre és védelemre szorul, mint bármely más állat szervezete. Márpedig ennek a közvetlen módja az etetés.
Milyen makro és mikroanyagokat tartalmaz a kiszemelt haltáp? Önmagukban erre a két kérdésre megadott válaszok kiválóan körül írják az érintett haltápot és azt, hogy vajon érdemes-e a vízbe szórnod.

A kiegyensúlyozott táplálás elengedhetetlenül fontos. A legtöbb haltáp dúskál állati és növényi összetevőkben, algákban, rákokban, sőt élesztőben és tojásban is.

A teljesértékű eledel valahol itt kezdődik.
Nem mindegy a lemez nagysága sem, hiszen a túlságosan nagy falatok problémát jelenthetnek, de elaprózni sem érdemes az etetést. Halaidtól függ, hogy melyik méretű alternatíva tekinthető optimálisnak, de többnyire a közepes verziókkal nem lehet mellé nyúlni.

A lemezes haltáp az egészségmegőrzésben is élen jár!

Ahhoz, hogy a ficánkoló bagázs tényleg jól érezhesse magát, nélkülözhetetlen az ideális környezet megteremtése és a minden tekintetben uszonyokra szabott táplálás biztosítása. Ha ez a két csapásirány adott, akkor jóformán biztos lehetsz a sikeredben.

A minőségi tápanyagok bejuttatásával nemcsak az alapvető tápanyagok felszívódását garantálhatod, hanem a különböző vitaminok, ásványi anyagok beépülését is, melyek együttes erővel ruházzák fel extra lendülettel a halak immunrendszerét és szervezetét. Ezzel a pozitívummal az év egészében érdemes élned, halaid épségének érdekében.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!