A macsekok és a robotgép

A tisztaság fél egészség, ahogyan a szólás is tartja.

Ahhoz, hogy egy macskatartónak állandóan tiszta maradhasson a lakása, nem árt némi újkori technikai vívmányt is bevetni.

Kiváló kiegészítő eszköz a takarításhoz például a robotporszívó, amit beprogramozás után szabadjára lehet engedni, az pedig szorgalmasan végzi a dolgát. Azonban nem minden lakó örül az új jövevénynek.

 

A Maine Coon kis kedvencek a videó elején úgy vélik, jobban megfelel nekik inkább a magaslati levegő, az alsóbb szinteken meg hadd járkáljon csak ez a különös teremtmény.

A cicák ódzkodnak kicsit az önjáró porszívógéptől, kissé mintha fenyegetve is éreznék magukat. Mindazonáltal szépen lefoglalja a figyelmüket, mert egyetlen egy félrepillantást sem engednek meg maguknak. A feszültséget szinte harapni lehet a levegőben.

Valószínűleg néztek már korábban valamilyen tudományos fantasztikumon alapuló mozifilmet, mert láthatólag tartanak az intelligens szerkezettől. Lehet, hogy ártalmatlan rájuk nézve, viszont erről mit sem sejtenek. Fő az óvatosság. Egy-két alkalommal nekilódulnak ugyan, de hamar rá kell ébredniük a támadásaik hatástalanságára.

Ráadásul mindennek a tetejébe még állandóan vissza is tér a kis masina. Hát lehet valami még ennél is idegesítőbb?

Mi jöhet még ezután?

Lábra áll a mosógép vagy a mikrohullámú sütő fog rájuk szólni a legközelebbi csínytevésük tetőzésekor?

Ezekhez hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg a kisállatok buksijában, de hát mit lehet tenni?

Előbb vagy utóbb csak megszokják. Még az is megeshet, hogy egyszer szövetségre lépnek a betolakodóval.