A Maine Coon cicák ádáz küzdelme, avagy mi a jó macskajáték?

A játéktér készen áll, a játékvezető a helyén, az egyszemélyes csapatok rezzenéstelenül koncentrálnak.

A szembenálló felek csak a kezdősípot várják, hogy rávethessék magukat a játékeszközre és egymásnak feszülhessenek.

Indulhat a parti!

 

Az összpontosítás, az izgalom még mindig a tetőfokon, viszont az idegesség enyhült. Ez a csata nem véres, inkább örömteljes. Nincs vesztes, csak győztes.

Na és mi kellett hozzá?

A válasz nem egy több tízezres játék a legfelkapottabb kisállat-kereskedésből.

Az önfeledt hancúrozáshoz, a természetes vadászösztön felkeltéséhez, a cicák ügyességének a fejlesztéséhez tökéletesen elegendő egy papír- vagy annál egy tartósabb változat, az alufóliából összegyúrt galacsin.

De a célnak teljes mértékben megfelelhet egy parafa dugó is. Ezek tipikusan olyan mindennapi tárgyak, amelyekből valami egészen biztosan megtalálható bármelyik háztartásban.

Minek flancolásból és feleslegesen költekezni, amikor ilyen egyszerű megoldások is a rendelkezésre állnak és a dorombolós kis szőrpamacsoknak nincs is ennél többre szükségük.

Intelligens állatok, érzik, ha törődnek velük és nem csupán kiscica korukban igénylik az ehhez hasonló játékos tevékenységeket, hanem az idősebb macskák is imádják pofozgatni a „home made” labdacsot.

Nincs is egyéb dolgunk, mint közéjük dobni és élvezni a műsort.

Amikor többen vannak, egyszerűbb eljárni, hiszen szórakoztatják egymást, ide-oda lökdösik a lasztit, ha viszont egyke az otthoni nyávogó, akkor nem árt a rásegítés, a motiváció.

Kiváló módszer lehet egy zsinór végére fellógatott labda is.