Amit a kisállat biztosításról tudni érdemes

Kisállat biztosítás

Mi történik akkor, amikor az életedet bearanyozza egy kiskutya, cica jövetele? Mindenből a legjobbat kívánod adni neki: tápból, fekhelyből, játékból stb. De mi a helyzet a kisállat biztosítással?


Mert az szép dolog, ha csak az örömteli eseményekre fókuszálsz, de váratlan fordulatok mindig bekövetkezhetnek, és az evidens, hogyha orvoshoz kell vinned kedvencedet, akkor az ellátásból is a legjobbat szeretnéd kihozni. De miből, ha hirtelen szakad rád a probléma?

Na, többek között ilyen helyzetekben nyújthat életmentő segítséget a kutya biztosítás.

A baleseteken túl, komoly és hosszadalmas terápiát igénylő betegségek zavarhatják meg a szeretetteli idill pillanatait. Ezekre sem lelkileg, sem anyagilag nem lehet eléggé felkészülni. Óriási megkönnyebbülést jelenthet, ha legalább a pénzügyi részről nem kell gondoskodni, épp elég a lelki stabilitás megőrzésének terhe.

 


A biztosítók többsége kiváló konstrukciókkal várja a gazdikat, melyek megléte szó szerint életmentő lehet. A legtöbb biztosításban csak minimális önrészre van szükség, és a kifizetéshez elegendő a kórházi, vagy állatorvosi számla bemutatása. Az átfutási idő legfeljebb pár nap.

Természetesen akad néhány kritérium, aminek meg kell felelni, viszont felelős állattartóként ezek nem jelenthetnek kihívást.
Kisállatodnak rendelkeznie kell a kölyökkori, illetve az évente esedékes oltásokkal. A microchip megléte nem lehet kérdéses (ezt amúgy is törvény szabályozza már). Szerződés csak hat hónapos és hét éves kor között lévő állatra köthető, viszont a már élő biztosítás nem jár le a hetedik szülinap után.


Kutya biztosítás kötésénél figyelj a kisbetűkre!
A biztosítók többsége rendelkezik kisállat biztosítási csomaggal, viszont minden variációnál érdemes alaposan áttanulmányoznod a kisbetűs részt, hiszen nem egyszer találkozhatsz egyéb megkötésekkel.

Például a komplex baleset és felelősség biztosítást is tartalmazó csomagok általában szigorúan meghatározzák, hogy mely kutyafajtákra nem köthető a szerződés, illetve az egyes fajták tipikus betegségei is tiltólistára kerülnek.

Nem egy variáns a lakásbiztosítás részeként kínálja fel a kutya biztosítási opciót, ami egyébként az esetek többségében roppantul kedvező konstrukciót jelent.


Az éves oltásokat, féreghajtást, ivartalanítás (mely nem betegség miatt szükséges), vitaminokat, táplálék kiegészítőket illetve a fejlődési rendellenességből származó betegségek ellátását nem állja egyetlen biztosító sem.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!