Az olcsó kutyatáp rendelés kifizetődő stratégia?

Vajon mennyire megtérülő befektetés az olcsó kutyatáp rendelés? Persze nem anyagi értelemben, mert nyilvánvalóan a számok nyelvén egy pénztárcabarát táp bezsákolása kizárólag takarékos ötlet lehet. Viszont mi a helyzet magával a táplálékkal, annak minőségével és a belőle falatozó kutyára gyakorolt hatásaival?


Mert hogy ebben a kontextusban érdemes vizsgálni a tápvásárlás kérdését, és ilyen, összetett lencsén keresztül ildomos kiválasztani azt az eledelt, ami minden elvárásodnak maradéktalanul megfelel. Természetesen kedvenced elképzelései is mérvadóak, például ízvilág tekintetében, de a beltartalmi értékeket neked kell górcső alá venned ahhoz, hogy végül felelős elhatározás nyomán kerüljenek a tápszemek kopogó szemű kutyád táljába.

A titkot, ami nem is különösebben rejtélyes már el is árultuk, hiszen a lényeg a beltartalmon van. Három makro összetevő és azok aránya írja le a legteljesebben az adott elemózsia milyenségét. A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok alkotják azt a triumvirátust, amiből az adott kutyatáp felépül. Nem mindegy ezek egymáshoz viszonyított aránya és az sem mellékes, hogy a fedezésük milyen forrásból van megoldva.

 

Egyszerű példa, hogy a szénhidrátot gluténos gabonákból ugyanannyira elérhetővé lehet tenni, mint rizsből, krumpliból vagy éppen almából, csak míg előbbi főleg az intoleranciától szenvedő ebeknek nem igazán fekszik, addig utóbbi variációk egészségtudatosabbak. Ezen a nyomvonalon haladva a fehérjéket csupán csirkéből is ki lehet nyerni, viszont a csirkeallergiás kutyáknak ez nem falható út, azaz maradnak az egyéb verziók, melyek például lazacból, kagylókból, bárányhúsból fedezik a protein ellátást.


Az arányok is mérvadóak, hiszen minden kornak, sőt minden testméretnek megvannak a “szerencseszámai”. A junior korú négylábúaknak lényeges a kiemelkedő fehérje és szénhidrát bevitel, felnőtt korban a harmónia a legfontosabb, míg idősebb ebeknél a csökkenő arányszámok az ideálisak.
Az olcsó kutyatáp rendelés az összetevők listájának tanulmányozásával kezdődik!


Manapság a piacon megannyi gyártó kínálja zsákolt tápszemeit. Könnyen lehet találni valóban anyagilag kedvező ajánlatokat, de ne ez legyen a vezető elv a vásárlásnál, hanem a beltartalmi információk. Ha azok stimmelnek akkor jöhetnek az árcédulán látható összegek.


Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!