Az optimális kutya szájkosár ismérvei

Megfelelő kutya szájkosár

A kutya szájkosár nem tartozik a hőn szeretett felszerelések családjába, viszont a kényszer nagy úr, s számtalan helyzetben a törvényi szabályozások sem adnak lehetőséget kiskapuk felfedezésére.


Ha például tömegközlekedéssel utaznál kedvenced társaságában, akkor elmaradhatatlan kiegészítő, de az is előfordulhat, hogy más élethelyzetben is kikerülhetetlen a használata.

Ha kutyusod már kiskorában hozzászokik ehhez a faramuci szájzárhoz, akkor azért nem lesznek annyira stresszesek a benne eltöltött percek, órák, de tény, ehhez kellő türelem szükséges.

Ha pedig felnőttként találkozik először vele, akkor szinte biztos a tiltakozás, a küzdelem és az ellenkezés.

 

Dicsérettel, és néhány szaftos jutalomfalattal azért ráveheted, hogy viselje el a helyzetet, de a türelem itt is elengedhetetlen. Ahogy az is, hogy optimális paraméterekkel megáldott variációra voksolj. De mégis mit jelent ezen a területen az ideális?

A túlságosan nagy szájkosár elveszíti az értelmét, ráadásul roppantul kényelmetlen viselet kedvenced számára, mert elfordul, nem stabil, és ami a te szempontodból nem jó hír: két manccsal villámgyorsan leoperálható.

A túlságosan szűk verzió semmiféle komfortot nem biztosít, ám ami nagyobb baj, hogy életveszélyes. Ha kutyusod nem tudja kidugni a nyelvét, azaz képtelen lihegni, az bizony nyáron túlhevüléshez vezethet. A legjobb, ha egy szabócentivel a kezedben pontos méreteket veszel kedvencedről, így ugyanis nem nyúlhatsz félre a vásárlás során.

A konkrét típus kiválasztására is érdemes nagy hangsúlyt fektetned. Sokan csak a fém- vagy bőrrácsos kialakítású modelleket ismerik, ám ma már szélesebb a lehetőségek palettája, úgyhogy tépőzáras megoldásokat is felfedezhetsz többek között.
A kutya szájkosár számtalan esetben nyújthat védelmet!

Azon túl, hogy egyes járműveken nélkülözhetetlen a megléte, a szájkosár séták alkalmával is jó döntés lehet, ha kedvenced hajlamos mindent felzabálni, ami aktuálisan az útjába kerül.

Ebben az esetben is fontos az ideális méretű modell preferálása, mert ha kutyád képes valamit a szájába venni, de lenyelni már nem vagy megrágni, abból komoly probléma is származhat.
A legjobb választás a szó szerint testre és helyzetre szabott variáns.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!