Természetes kullancsriasztó spray

A kutatások is alátámasztották, hogy hazánkban is egyre nagyobb veszélyt jelentenek a kullancsok, ugyanis rengeteg betegség terjesztéséért tehetők felelőssé. Ott van például a Lyme-kór, a vírusos agyhártyagyulladás vagy a TIBOLA, melyek sok kellemetlen tüneteket okoznak az érintetteknek. Az üzletekbe betérve szinte végtelen sok kullancsriasztó termék áll rendelkezésre, ám a tudatosabb vásárlók alaposan megválogatják, hogy mi kerüljön a kosarukba.
A hátoldalon szereplő információkat elolvasva arra lehetünk figyelmesek, hogy az összetevők listájában több olyan alkotóelem is felsorolásra kerül, melyek ismeretlen forrásból származnak, és akkor még nem beszéltünk azokról a mesterséges adalékanyagokról, melyek szintén belekerülnek a kullancsriasztó krémekbe. Szerencsére már lehetőség van arra, hogy a természetes alapanyagokból készülő termékeket válasszuk, amik amellett, hogy hatékony védelmet nyújtanak a kullancsok ellen, illatossá teszik az életterünket, és nyugtató hatást fejtenek ki az idegrendszerünkre. Ezeket kullancsriasztó spray formájában találjuk az interneten, ahol a megfelelő változat kiválasztása után a rendelést is könnyen le lehet adni.
Nem érdemes sokat vacillálni, hiszen bármikor szükség adódhat a termék használatára. Ha például a baráti társaság egyik tagja spontán kirándulást tervez a közeli erdőbe vagy tópartra, akkor remek szolgálatot tesz a természetes geránium olaj kullancs ellen. Ami a felhasználhatóságot illeti, otthon, autóban, illetve szabadtéren is kifejti a hatását, csupán 1-2 fújást kell megejteni a csukló, illetve a lábszár környékén.
Mivel sem a kullancsok, sem a legyek, sem pedig a szúnyogok nem kedvelik a citrusos beütésű egzotikus illatot, ezért nagy ívben elkerülik azokat a területeket, amiket befújtunk a spray-vel. A geránium olaj kullancs ellen gyerekeknek, illetve felnőtteknek is ideális választás, hiszen bárki is használja, garantáltan védve lesz a nem kívánatos rovarok támadásával szemben. A biztonság kedvéért érdemes mindig karnyújtásnyi távolságban tartani, hogy ha szükség adódik a használatára, akkor a geránium olaj kullancs ellen hatékony védelmet tudjon nyújtani.