Macskáknak játék, gazdiknak felüdülés!

Mi az, ami macskáknak játék, gazdiknak pedig kockázatmentes szórakozás? Nos nem a függönyön mászás (ez ugyanis csak a cicáknak móka) és nem is a kanapén történő karomélesítés. A helyzet az, hogy a macskáknak szükségük van élettérre és ingerekre, ahol kiélhetik az ösztöneiket és vágyaikat.


Ha kinti cicád van, akkor ő ezt könnyedén megteheti a természet lágy ölén, nem veszélyeztetve otthonod berendezési tárgyait. Viszont ha bent tartod kedvencedet a lakásban, akkor nélkülözhetetlenek a játékszerek, amik elterelik cicusod figyelmét a nyilvánvaló rosszalkodásról.

Az, hogy pontosan milyen játék nevezhető tökéletesnek igazán egyedfüggő. Érdemes megfigyelned, hogy a te kedvenced, személy szerint mivel tölti szívesen az idejét.

Ha szeret rohangálni, kergetőzni és hajtani a rendelkezésére álló dolgokat, akkor egy hajkurászható plüss egérrel, ami mondjuk akár fel is húzható garantáltan jól jársz.
Nemcsak ő, te is, mert a feles energiáit nem a kanapé lábán fogja levezetni.

 

De labdával is készülhetsz, hiszen téves az az elgondolás, hogy csak a kutyák szeretnek a guruló golyóbis után futkosni. Korántsem. De nyilván ez személyiség függvénye.

Ha a te cicádnak mindene a karomélesítés, és ha folyamatosan attól tartasz, hogy ez a tevékenység mikor megy át forgács előállításba (széklábak és bútordarabok képében) akkor a kaparófa beszerzése szinte kötelességed kell, hogy legyen.


Mert hát azt mégsem kérheted kedvencedtől, hogy legfontosabb testrészeit ne akarja naprakészen tartani, de érthető, ha ezért a macska szemszögből nézve mindenképpen nemes célért te nem kívánod feláldozni a fél háztartásodat. Vagy az egészet – hevesség kérdése a mérték.

Ha macskáknak játék kerül a mancsaik közé, akkor fellélegezhet a környezetük!
 
Néha egyetlen cérnadarab is elég a nyávogós boldogsághoz, hiszen az pöckölgethető, lehet utána kapdosni és ha kellően gyors vagy, akkor a cica-hajsza is megoldható.

De szerencsére számtalan direkt macskáknak kifejlesztett játékszer közül válogathatsz, amik egyébként anyagukban is játékra teremtettek, nem gond, ha cicád lenyel belőlük egy darabot.

A lényeg, hogy a mennyiségi és minőségi játékidő biztosításával cicusod teljesen megszelídülhet.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!