Cicatesók jóban-rosszban

Mindannyian jól tudjuk, mennyire hálás kis lények a házimacskák és ez a Maine Coon fajtára többszörösen helytálló tényállás. Azonban nem csupán a gazdijukhoz ragaszkodnak, hanem saját vérükhöz is a végletekig állhatatosak.

Ezt igazolja a videó-felvétel is. Cserfi és Xéna, az ellentétes nemű testvérpár mindennapjai egymás közvetlen közelségében telnek.

Ha játék van napirenden, akkor folyamatos a finom harapdálás, a rugdalózás és az ártalmatlan pofozkodás.

 

Mindent tevékenységüket úgy végzik, hogy aközben véletlenül se árthassanak a másiknak. A hancúrozás végeztével általában egymást nyalogatják, tisztogatják, majd a végkimerülés stádiumában egymás tövében alszanak.

A zsákmánytárgyakon is megosztoznak, ahogyan az jó tesókhoz illendő. A két kedves, csacska kölyökmacsek jól elvan kettecskén, hiszen egy fedél alatt élnek, mégpedig egy balkonos lakásban. Kaphatnak néha lehetőséget az utcai sétára, viszont idejük tetemes részét a négy fal között kell eltöltetniük.

Ez az ő birodalmuk, ennek a lakhelynek kell bejárniuk minden zegzugát és a ház részévé válniuk. Egyikük a másikra mindig számíthat, de szerencsére nincsenek egyedül.

Gazdijuk is imád velük játszani, ha azt ideje engedi. Ezek a ragaszkodó macskák pedig nagyon is érzik a törődést, ezért nem csak kettejük között alakulhat ki a harmonikus viszony, sokat hízelegnek a többi házlakóhoz is. Így teljes a család.

Az is jól kivehető, hogy szinte mindenféle csintalankodás meg van nekik engedve. Nincs rossz soruk, kétség sem férhet hozzá.