Véget nem érő papucsháború

cicák

A házi kedvencek általában imádják gazdijuk lábbelijeit ostromolni. Nincsen ez másként a mindig harcra kész Maine Coon cicapárossal sem. A harc vérre meg, egyszer az egyik, később a másik veti rá magát az ínycsiklandozó marcangolnivalóra.

A rohamok között pedig egymással küzdenek a fiatal macskák. Egy percig sem maradnak nyugton, jóval aktívabbak ők annál. Jól látható, hogy a szürke cirmos mennyire védi zsákmányát, még a kamerás sem vethet szemet a terepszínű papucsra.

A videó végén pedig már a macskatartó lábfeje is bekapcsolódik a játékba, ily módon teljesedik ki a szórakoztató papucsháború.

 

Ezek a cicusok különösképpen igénylik az emberi törődést, sokat kell foglalkozni velük.

Ebben a háztartásban szerencsés a helyzet, ugyanis párban vannak a cserfes állatkák, így gazdijuk távollétében sem lesznek depressziósak, ám ettől függetlenül is rendkívül humánorientáltak. A felvételen játszadozó huncut szőrpamacsok még csak kölykök, természetes, hogy ennyire tűzről pattantak.

Nagykorukra nemüktől függően akár 8-12 kilogrammot is nyomhat majd a súlyuk, de a házimacskák közt valóságos óriásnak számító egyedek mit sem fognak veszíteni ezen szikrázó kedélyállapotukból.

Amennyiben ilyen cicafélét szeretnénk otthonunkba, mindenképpen jusson elegendő időnk a szórakoztatásukra, mert nagyon igényesek ilyen téren.

A fáradozásunk pedig meghozza a gyümölcsét, hiszen cserébe egy ragaszkodó, kedves, doromboló kislény fog hozzánk bújni nap, mint nap. Ha pedig féltjük a papucsainkat, akkor tartsuk zárt szekrényben!