Nincs mit tenni, ha a szobacicák friss levegőre vágynak

Amennyiben erkélyes lakásunkban tartunk Maine Coon cicákat, akkor nyugodjunk csak bele, nem akadályozhatjuk meg, hogy néhanapján kimerészkedjenek a heves kíváncsiságukról, kalandvágyó jellemükről és pajkosságukról is híres házi kedvenceink.

Nekik is kijár a szabad levegőn való tartózkodás joga.

Viszont nem bízhatjuk a véletlenre a dolgokat, mert igaz ugyan, hogy a macskák általában a talpukra esnek, viszont több emeletnyi magasságból ennek az elméletnek nincs túlságosan sok létjogosultsága.

 

Emiatt, ha maximális biztonságban szeretnénk tudni nyávogó háziállatainkat, akkor mindenképpen érdemes beszereznünk egy macskahálót a balkonunkra.

A rövidke videón ismét Cserfit és Xénát láthatjuk, miközben a kinti terepet derítik fel éppen. A praktikus védőháló lazán elbírja a cicusok súlyát, így merészen bele is bírnak kapaszkodni, ám ehhez fokozottan ügyelnünk kell a hálóanyag megfelelő rögzítésére, máskülönben balul is elsülhetnek a légtornász mutatványok.

A remek alkalmatosság még növények felfuttatására is hasznos lehet, az pedig már más kérdés, hogy a virágok és a haszontermények gyakran megsínylik a játékos cicamicák invázióját.

A felvételen nem észlelhető különösebben nagy pusztítás, azonban könnyen megeshet, hogy a gyengéd pofozgatás esetlegesen vad karomélezésbe csap át. Nem árt tehát a „szülői” felügyelet, vagyis a gazdi jelenléte, amikor éppen a teraszon folyik a huncutkodás.

Mindazonáltal ilyen módon sokféle veszélytől ténylegesen megóvhatjuk a négylábú lakótársainkat. Csakis rajtunk áll, mennyire vagyunk elővigyázatosak.