Elő a kamerákkal, következik a macskatrakció = macskás videók!

A cicák maguknak valóak, önkényesek, önzőek. Hányszor hallottad már ezeket a jelzőket? Amik egyrészt pont azért nem igazak, mert általánosítanak, másrészt ha még akad is olyan cica, akire mindez érvényes, a lényeg mégis kimarad. Hogy mi a lényeg?

Az, hogy a macskák viccesek.

Nem kicsit.

 

Nagyon.

Zsigerből.

Nem színészkednek, nem tanulnak be előre lejátszott forgatókönyveket.

Szőrből olyanok, amilyenek.

Néha elképesztően ügyesek, olykor döbbenetesen talpraesettek, néha pedig csetlenek-botlanak és közben mókásan értetlenkednek azon, hogy mi a fene történik?

Az internetes cicacelebek valójában ösztönös bohócok?

Valahogy így.

A macskás videók 2022 újra és újra és újra bejárják az internet minden egyes bugyrát. Még azokat is, amiknek a létezéséről sem tudott senki.

És ez manapság, az extra algoritmusok korában nem véletlen. Az emberek imádják a nevettető, kacagtató röpke felvételeket.

Ja, és természetesen a képkockák hőseit, a halált megvető bátorságról tanúbizonyságot tevő macskákról. Akik odateszik magukat. De nem kicsit.

A párkánynak, a függönynek, a karnisnak, a konyhapultnak, az ablaknak.

Aztán váratlanul megcsúsznak, dobnak egy majdnem tökéletes hasast vagy hátra szaltót, végül döbbenten néznek körbe, hogy hova kerültek?

Tán megtanultak repülni?

Amire a gazdik az első sokkjukból felocsúdnak már pörögnek is tovább. Nem különösebben hatja meg őket a kamerákkal rögzített tény: estek-keltek.

Pedig hát úgy tartja a mondás, hogy a macskáknak minimum hét életük van. És a talpra esés, mint tulajdonság és mint megjósolható következmény borítékolható.

Az esetek többségében. De olykor hiba csúszik a gépezetbe, és megcsúsznak a sokat látott macskamancsok. Kezdődhet a korcsolyázás kint a jégen, vagy bent a járólapon. Jöhet a félresikerült ugrás, a kanapé elvétése, a sarokba zuhanás. Meg következhet a méltatlankodó nyávogás.

A celebek valójában egyszerű cicák, akik élik a nem mindig egyszerű életüket. Bárkiből válhat internetes sztár. Nem kell hozzá más, csak egy élesített kamera.

Ami pásztázza a kiszemelt cicus minden egyes mozdulatát. De vigyázat! A macskák ráéreznek a turpisságra és észlelik, ha túlzottan figyelik őket. Ilyenkor pedig minden léptük kecses, elegáns, kimért és arisztokratikus.

Még hogy esés? Bukfencezés? Elhasalás? Sértő feltételezések csupán!

De ha résen vagy, ha a kezed ügyében tartod a telefonodat, és ha tudod a kedvencedről, hogy időről-időre behasal az amúgy Oscar gyanúsan játszott tökéletesség szerepe előtt, akkor nyert ügyed van! A sikerhez nem kell több csak egyetlen egy telitalálatos felvétel. Egyetlen egy jelenet, ami aztán az internet közönségének beég az emlékezetébe. Ahogy az utóbbi években számtalan cica lépett elő sztárrá.

A macskák trükkökre is idomíthatóak? Bizonyítják a macskás videók!

Igen, egyes fajták kifejezetten könnyen taníthatóak és fogékonyak a különböző leckékre. De vigyázat! A hiteles macskás videók nem a jó trénereknek köszönhetik a nézettségüket. Hanem annak, hogy a forgatókönyveiket a nagybetűs, cicatappancsokkal megtaposott élet írta.

A legkedveltebb, legtöbbek által megnézett jelenetek egyébként pont ugyanannyira viccesek és mulattatóak, mint amennyire szíveket melengetőek.

Mert ki tudná letagadni, hogy egy kellőképpen elhasalt cicát szívesen megvigasztalna?

Valószínűleg az állatbarátok első reakciója túl a harsogó kacagáson az együttérzés, meg persze a segítségnyújtás. Hiszen a videók közös jellemzője, hogy nem durva, sérüléssel járó baleseteket mutatnak be. Azokban nincsen semmi humoros vagy nevetni való.

Olyan mindennapos bakik állnak a reflektorok fényében, amik tényleg köznapiak, de pont ezért mozgatják meg alaposan a rekeszizmokat. Mert bárkivel, bármikor megtörténhetnek.

A te cicáddal is.

Vagy az is előfordulhat, hogy már meg is történtek, csak eddig még nem sikerült lencsevégre kapnod az amúgy felejthetetlen pillanatokat.

Mert minden cicában megbújik egy vérbeli macskartista! Aki csak arra vár, hogy megmutassa magát családi körben, vagy éppen a nagyvilág internetes porondján.