Érdemes-e nyári lovastáborba íratni a gyereket? - Kutyulva

A nyári lovastábor méltán kedvelt program mind a gyermekek, mind a szülők körében, de a kérdés jogos, vajon megéri-e ez a röpke élmény, vagy ennél jó, ha több idő biztosított?

Attól függ mi a célod és milyen helyzetben van lurkód. Ha kizárólag egy élménytáborozással kívánod meglepni gyerkőcödet, akkor természetesen tökéletes alternatíva a nyári lovastábor. A lovardák Magyarországon nagyrészt biztosítanak ilyen jellegű és hosszúságú táboroztatásokat, melyek során a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hátasok világát, s megszerethetik a lovakat, a lovaglást.

Kezdetben persze csak vezetett nyeregbe pattanásról lehet szó, ám a későbbiekben a szabad portyázás sem lehetetlen vállalkozás. Döbbenetes tény, de igaz, hogy az összhang, a harmónia megtalálására egy hét is bőven elegendő.

Ám jó, ha tudod, hogy ennek a kialakult kapocsnak az elszakításával (vagyis a tábor végével) komoly hiányérzetet hagyhatsz gyermekedben. Ha ő is csak szórakozásnak vélte a programot, de végül komolyra fordult a dolog, akkor könnyedén felmerülhet a kérdés: van-e lehetőség a folytatásra?

Erre a szituációra jó alternatívák az egyéni órák, ám nyilván ezek anyagi megterhelést jelentenek, arról nem is beszélve, hogy lurkód el- és hazaszállítása is időbe, pénzbe kerül. Ennek a mérlegelése egyedül a te feladatod, nagyjából senki sem szólhat bele abba, hogy végül milyen elhatározást hozol. Maximum gyermeked, a könyörgő szemeivel.

A fentiekben alapesetekről beszéltünk, egészséges gyerkőcök részvételével. A sérült gyermekek lovasterapeuta segítségére szorulnak.

Ezek a foglalkozások nem egyszer orvosi csodákkal érnek fel, mert a gyermekekben oldódnak a görcsök, nyugalom és béke veszi át a helyüket, köszönhetően a lovak, semmivel össze nem téveszthető kisugárzásának és bizonyított gyógyító erejének.

A lovardák Magyarországon szélesre tárt kapukkal várják a lovagolni vágyókat!

A befogadó lovardák tekintetében persze lehetnek kivételek, de ez nem igazán jellemző.

A lovasterapeuta szakértelmével elmondhatatlanul sokat segíthet a terápiás célzatú lovaglások, ahol nemcsak az a cél, hogy a gyermek levetkőzze félelmét a lovakkal szemben, s ezáltal felejthetetlen élményekkel gazdagodjon, hanem az oldásé, gyógyulásé a főszerep, melyhez kellő idő, türelem és elhivatottság szükséges, mindkét fél részéről.

Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Hetente várunk, hasonló témával!

Címkék: ,
Fórián Andrea

Hasonló cikkek

Nincsenek hasonló cikkek

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Kövess Youtubeon is!

Yatoo’s Cats Youtube csatorna

SEO tipp!

Hogyan?

Motiválatlan vagy?

Hírdetés

2