Következzenek a legdivatosabb házikedvencek!

Házikedvencek

Ha a cím láttán elhűltél, mondván már a házikedvencek sem mentesek a trendtől, akkor igen, jól látod. Miért éppen ez a terület maradna ki a szórásból? Persze, hogy vannak felkapott állatok, amik egykor legfeljebb az ólban vagy még ott sem érvényesültek, ma pedig pórázvégen ügetnek, kocognak, röfögnek és mekegnek a gazdáik mellett.


Láttál már például városban kecskét sétálni? Vagy éppen csüngő hasú disznót várakozni a bolt előtt? Ha még nem, akkor készülj fel a változásra, mert nem állunk a fent ecsetelt helyzetektől messze. Olyannyira nem, hogy egyre többen tartanak városi körülmények között tipikusan vidéki állatokat.

Messzire vezet az a kérdés, hogy vajon ez mennyire jó – és természetesen nem a gazdiknak. Mert hogy egy kecske mégsem a betondzsungelben érzi otthon magát, s valószínűleg a malacnak sincsen malaca ezzel a felállással.

Ám a trend az trend, és azon már réges-régen túl vagyunk, hogy a kutya, cica milyen aranyos és kedves társ.
Egy időben a görények élveztek óriási népszerűséget a rajongóik körében. Tény, hogy intelligens és alapvetően jól szoktatható állatról van szó, mely megfelelő gondoskodás mellett nem teszi próbára a szaglószerveket.

Zárójeles megjegyzés, hogy bár a cicák tartásában nincsen semmi extra, nagyjából évezredek óta, amióta világ a világ ez így megy, viszont a pórázon való sétáltatás igenis újkeletű dolog.

 

De ha már séta, akkor a nyuszik is teljesen új szereppel gazdagodtak az utóbbi időben: már nemcsak a lakáson belül ugrabugrálhatnak, szabadon lobogtatva vagy lógatva füleiket, hanem a nyílt terepen is cikkcakkozhatnak, ha a gazdik úgy kívánják, hiszen nyusziknak szánt pórázok, nyakörvek és hámok számtalan variációban beszerezhetőek.
Tovább is van, soroljuk?

Extra hüllők, kígyók, sőt pókok, nem egyszer mérges kivitelben – s itt nem a dühkitörésre gondolunk. Hernyók, férgek – kinek mennyire extrém az ízlése és soha nem látott, színpompás madarak színesítik a képet.
Ma már a vadon élő állatok is lehetnek házikedvencek!
 

Természetesen a törvényi szabályozások azért jól körül határolják a lehetőségeket, de tény és való, hogy egyre többen rukkolnak elő dermesztően új ötletekkel, már ami a modern állattartást illeti.

S az is biztos, hogy ezen kapcsolatok alapja a szeretet, csak kérdés, hogy a fent felsorolt példák főszereplői vajon tényleg jól érzik-e magukat vadonatújan rájuk kényszerített bőrükben.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!