Melyek a leghűségesebb házi állatok?

A házi állatok porondján számtalan faj juthat főszerephez, ám az kétségtelen, hogy nem feltétlenül alakítja mindegyik jól a hűséges társat, akire lehet számítani. Persze amikor kiskedvenc után kutatsz, akkor érdemes tisztáznod magadban, hogy milyen tulajdonságok élveznek számodra elsőbbséget.


Ha például neked nem fontos, hogy akkor és ott tudj kapcsolatot teremteni (simogatással, játékkal stb.) választottaddal amikor és ahol te akarod, akkor egy személyiségében hozzád passzoló cicával jól járhatsz.

A macskák önkényessége világhírű, ők bizony nem engedik csak úgy meghódítani magukat, s ha ezt a fajta szabad akaratot vonzónak találod, akkor nem vitás, révbe értél a választásod során.

Ám, ha neked fontosak a közös élmények, amiket te magad is generálhatsz, ha lényeges a kedvenc jelenléte, az a tudat, hogy bármikor megsimogathatod vagy játszhatsz vele, akkor a kutya a te legjobb barátod.

 

Persze nincsen új a nap alatt, valószínűleg ezt te is tudtad. Amik viszont tényleg nem szőnyeg alá söpörhetőek azok az érzéseid és a vágyaid.
A hörcsögök, tengeri malacok, teknősök, vagy éppen nyulak óriási népszerűségnek örvendenek a különböző háztartásokban.

Mindegyik faj más pozitívummal járulhat hozzá a jókedvedhez. Ki ne kezdene el mosolyogni akkor, amikor meghallja a tengeri malacok visítóan édes hangját? Vagy éppen kit ne varázsolna el a nyuszi ide-oda szlalomozó mozgása és végtelen kíváncsisága?

Mindegyik fajnak megvannak a maga előnyei, és a tartásának a szabályai. Nyilvánvaló tény, hogy például a tisztán tartás, vagyis a higiénikus feltételek biztosítása elengedhetetlenül fontos.


Ebben a tekintetben a kutyusok és macskák könnyebb utat járnak be, míg a teknőcöknél elkerülhetetlen az akvárium takarítása, a rágcsálóknál pedig a rendszeres alomcsere.


Természetesen a folyamatos gondoskodás így is, úgy is alap pillér, ami ha megingathatatlan, akkor minden rendben.
A házi állatok bevállalása felelősséggel jár!

Egy a lényeg, tudatosítani magadban, hogy egy élőlény befogadása, legyen szó bármilyen fajról, óriási felelősség, hatalmas öröm és számtalan feladatot, kötelezettséget hordoz magában.


Ha ezeket végig zongoráztad és arra jutottál, hogy készen állsz a beengedésre, akkor már nem érhetnek negatív meglepetések.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!