Milyen egy megbízható francia bulldog tenyésztő?

francia bulldog

Amikor egy új családtagot választunk, minden apró részletre oda kell figyelni. Nem mindegy milyen otthoni körülményeket tudunk biztosítani neki, nem elhanyagolható, hogy mennyire igényli a gazdi állandó jelenlétét, de talán a leglényegesebb, hogy megfelelő és igényes tenyésztőt keressünk, hiszen óriási hatással lesz az elkövetkezendő évekre, hogy milyen minőségű gondoskodást kapott életének első hónapjaiban a kiskutya.

Amikor egy új családtagot választunk, minden apró részletre oda kell figyelni. Nem mindegy milyen otthoni körülményeket tudunk biztosítani neki, nem elhanyagolható, hogy mennyire igényli a gazdi állandó jelenlétét, de talán a leglényegesebb, hogy megfelelő és igényes tenyésztőt keressünk, hiszen óriási hatással lesz az elkövetkezendő évekre, hogy milyen minőségű gondoskodást kapott életének első hónapjaiban a kiskutya. Amennyiben szeretnél biztosra menni, kérlek látogass el a Wonderfulkennel honlapjára és találd meg velük a kis kedvenced. A következőkben megmutatjuk Neked, hogy milyen is egy megbízható francia bulldog tenyésztő.

Nagy zöldterület és játék

Zárt térben nem csak a test fejlődése törik meg, hanem lelkileg is megviseli a piciket. Az erős izomzat, a jól működő immunrendszer nem olyan mértékben fog kialakulni, mint ahogy kellene, amennyiben egy zsúfolt, kis mozgásteret biztosító kennelben töltik a kölykök életük első heteit. Ezt elkerülve mindenképpen érdemes minden kutyát családtagként kezelni, hagyni őket hatalmas zöld felületen szabadon kóborolni, saját életterünkbe beengedni. Fontos, hogy már a kezdetektől szocializálódjanak az emberekhez, így megtanulják akár a gyerek között is a „jó modort”. Ezzel egy felelős tenyésztő előkészíti a terepet az új, kisgyerekkel is rendelkező gazdinak.

Anyai szeretet és szakmai ápolás

A szülés után 3 teljes hónapot a gondozó anyával és testvéreivel töltve, biztos lehet a gazdi abban, hogy egészséges „kutya-személyiséget” visz magával az új életére a kutyus. A kiegyensúlyozott természet kialakulásában kulcsszerepet játszanak ezek az első hónapok, így óriási felelőtlenség lenne a tenyésztőtől, ha megvonná az újszülöttől ezt. Mielőtt új családjukhoz csatlakoznának, minden kölyökkutyának oltást kell kapnia, és a féregtelenítés, a paraziták elleni kezelés sem maradhat el. A szobatisztaságra nevelést sem az új otthonban kell elkezdeni, így „kutya kötelessége” egy felelős francia bulldog tenyésztőnek ezt már a kezdetektől elkezdenie.

Élvezni az utazást

Egy igazán alapos francia bulldog tenyésztő mindaddig próbál mindent megtenni a kicsikért, amíg az új gazdi gondoskodásába nem kerülnek. A szállítási folyamatban is vannak buktatók, ha nincs meg a megfelelő körültekintés. Fontos, hogy a hosszabb utakon se kerüljenek stresszes állapotba, a nyugalmas utazást többek között szabályozott hőmérsékletű és nyomású kabinokkal biztosíthatjuk. Hallottunk már bőröndök közé tuszkolt ketrecekről és egyéb, nem a kiskutya kényelmét szolgáló szállítási módokról is, ezeket igyekezzünk messziről elkerülni. Az igazán nagy távolságok megtétele alkalmával nem ritka, hogy átszállásra is sor kerül. Ilyenkor a kisállat szállodák jelentik a megoldást, ahol biztosítják számukra a friss ételeket, vizet és a „kényeztetést”.