A Maine Coon cicák egy átlagos napja

cicák

Miről is szól a lakásban tartott házimacskák élete?

Imádnak sokat lustálkodni, önfeledten henteregni az ágyon, a kanapén és egyéb puha felületeken, na meg persze a hasukat is nagyon szeretik.

Miután azonban megtöltötték a bendőjüket, ideje valamilyen energia levezetésére alkalmas tevékenységbe kezdeni.

 

A játékosság mellett a kíváncsiság is rendkívüli mértékben hajtja őket. Mindent látni, tudni akarnak, a felfedezés érzése náluk az egyik fő motivációs tényező.

Megesik, hogy olykor még kecses, óvatos, finom lépteik ellenére is lelöknek valamit a polcról, így a gazdinak is érdemes úgy berendezni a szobát, hogy minél kevesebb véletlenszerű kár keletkezhessen. De azért nem kell annyira megijedni!

Nyugodtan magukra lehet hagyni a macsekokat néhány órára, nem szokásuk oltári nagy felfordulást csinálni. Ráadásul, ahogy nőnek, okosodnak, tapasztaltabbak lesznek, ezért minden cselekedetüket jobban megfontolják illetve érettebben hajtják végre.

Ezenkívül, aki nem bírja elviselni az esetenkénti szőrcsomók és itt-ott megtapadt szőrszálak látványát, az ne is tartson cicát az emeleti lakásán!

Azonban, ha valaki igazi állatbarátnak tartja magát, akkor legalább az efféle dolgokat muszáj tolerálnia, ha már cicás videós tartalmat gyárt. 🙂

Az egyszerű, ám felettébb bájos kis videón jól látszik, mennyire hasznos figyelemelterelő és kalóriaégető lehet egy plüss/játékfigura vagy milyen jót lehet rajtuk mulatni, ahogy próbálják megfejteni a televízió képernyőjéből érkező kép- és hangeffektek rejtélyét.

Bizonyára minden macskatulajdonosnak megvannak a maga praktikái, hogy a házi kedvenceik miként üthetik el tartalmasan a gazdájuk jelenlétén kívül töltött idejüket.

Még több cicás videóért, kattints!