Minek az ellenség, ha ilyenek a barátok?

Milyen édes kis cirmosok!

Ez a rövidke kis videó egy újabb példa a Maine Coon cicák tündéri jellemére és játékos hajlamára. Testi adottságaikból és természetükből adódóan rendkívül imádni valóak, nem csoda, hogy Magyarországon is egyre nagyobb számban vannak jelen a macskabarátok otthonaiban.

Xéna és Cserfi láthatóan megőrülnek egymásért, ám a nyalogatós, ölelgetős felhőtlen viszonyuk olykor távolról vadnak tűnő harapdálásba torkollik. Valójában ez a kíméletlennek tetsző birkózás szimplán csak játék. Szeretetük megnyilvánulásának a kiteljesedése.

 

A mosdatás stresszoldó hatással bír, ezenkívül a két macsek közötti kötelekét is megszilárdítja – a teljes bizalom  illetve a feltétlen elfogadás és befogadás ez a részükről.

Azonban néha napján ráunnak már a nyalakodásra, olyankor pedig muszáj egy kicsit felpezsdíteniük kettejük kapcsolatát. Igencsak árulkodó jelek ezek is, hiszen a dörgölődzés és egymás folytonos bökdösése, pofozgatása szintén mind-mind azt támasztják alá, hogy szeretetük nem ismer határokat.

Erre a félhosszú szőrű macskafajtára egyébként is ráillik az erős ragaszkodási vágy és a pajkosság, mindezt pedig a lehető legintelligensebb formában szokták kivitelezni. A mókába örömmel veszik be gazdijukat is, de négylábú pajtásukkal ugyanúgy el tudják ütni az aktív – azaz a nem alvással és evéssel töltött – idejüket.

Legyen az tehát ember vagy állat, de mindenképp szükség van egy kitartó, gondoskodó játszótársra, mivel ezt az odaadást és állhatatosságot vétek lenne beléjük fojtani.