Pónilovaglás Budapest környékén? Igen, már pattanhatsz is a nyeregbe!

Nyeregbe fel! A pónilovaglás Budapest területén is megvalósuló álmoddá avanzsálhat, hiszen számtalan lovarda állhat a rendelkezésedre. A pónik a kisgyermekek kedvencei. A kisméretű hátasok roppantul szeretetre méltóak és azonnal bizalmat ébresztenek a leendő lovasokban.

Márpedig enélkül nincsen egymáshoz közeledés. A bizalmi alap ad stabilitást és erre lehet tovább építkezni odafigyeléssel, törődéssel, gondoskodással.


A gyermekek nem egyszer megrettennek a nagy lovak láttán, ami persze nem csoda. Ehhez képest a pónik földhöz közelsége eloszlatja a félős lurkók ijedelmét, s a felnőttek averzióit is. A lovaglás nemcsak egy hobbi tevékenység lehet, hanem terápiává is avanzsálhat.

 

Tudatosan is választható ez az út, de tudattalanul is minden ösvény egy célhoz vezet. Az a tény, hogy a ló és lovasa között egyfajta kötelék jön létre megkérdőjelezhetetlen. Ez akkor is igaz, ha csak szabadidős galoppozásról van szó, és akkor is megmásíthatatlan, ha a közösen töltött idő célja maga a terápia.


A pónik kis méreteik ellenére ugyanakkora szívvel vannak megáldva, mint  több tonnás társaik. A szeretet-kötelék kialakításához elmaradhatatlan a közös hang megütése, vagyis a bizalom megteremtése. A simogatások ezt alapozhatják meg, de például a csutakolás is kiváló módja annak, hogy a ló megérezze: bízhat a lovasában, aki nemcsak kihasználja, hanem törődik is vele.


Ha az ismerkedés fázisa lezárult jöhet a gyümölcsöző együttműködés. A pónik kedvességükkel, bájukkal a mentális, pszichés, lelki problémákkal küzdők számára megmentőkké avanzsálhatnak.

A pónilovaglás Budapest szívében sem lehetetlen!

Ha megnézed a budapesti lovardák kínálatát, akkor láthatod, hogy egyrészt bőven van lehetőség a válogatásra, másrészt mindegy, hogy a fővárosban élsz, bármikor kiszakíthatod magadat, vagy éppen gyermekedet a hétköznapok mókuskerék-forgásából.


A hobbi lovaglás nagyszerű időtöltés, még akkor is, ha nincsen távlati célod. A szeretetteljes közeg így is, úgy is pozitívan hat mindenkire: szülőre, gyermekre, lovasra és a lóra.

A szabad levegőn mozogni, elérhető magasságban, átélve és átérezve a póni biztonságot, meleget és szeretetet adó közelségét utánozhatatlan, és nagyon lelket simogató élmény, amitől mindenki többé válik.
 
Szívesen olvasnál hasonló, hasznos cikkeket? Nézz vissza gyakran, hetente várunk friss témával!